forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Pytanie co do kupna Nikon d3200

jagodziarz - Sob 30 Maj, 2015
Temat postu: Pytanie co do kupna Nikon d3200
Witam,

Mam okazję kupić Nikona d3200 18-105 , i mój problem jest taki,

Jeden mam do wyboru z przebiegiem 4000~zdjęć / ładowarka/bateria/oryginalne pudełka/ wszystkie pokrywki na obiektyw itd. // BRAK TORBY CENA: 1260zł

Natomiast drugi jest za cenę 1000zł z tym samym obiektywem z liczba zrobionych zdjęć 7700+-, lecz bez ładowarki , oryginalnych pudełek oraz bez pokrywek na obiektyw , natomiast posiada torbę .

Jak sądzicie , który lepiej kupić :) ? Obydwa są Lombardowskie . Licze na szybką odpowiedź ,pozdrawiam.

moronica - Sob 30 Maj, 2015

ten drugi to moze byc wyrwany komus na ulicy. rozumiem, ze pudelka niektorzy wyrzucaja, ale brak ladowarki smierdzi

a pod innym względem , niż kradzież czy w ogóle aparat jest wart rozpatrzenia decyzji , niby to az 260zł taniej :<, lecz brak tych pokrywek mnie troszkę oddala od podjęcie decyzji , a wy jak uważacie?
komor - Sob 30 Maj, 2015

Sprawdź ile będzie Cię kosztowała ładowarka, bo bez niej daleko nie zajedziesz. Też mi się wydaje, że ten drugi jest kradziony.

Ładowarka to koszt 30zł~, zastępcza . A co do tych pokrywek zatykających to czy brak ich przeszkadza ,że ich nie ma (Wiadomo ja bym starał się je dokupić)
akira - Sob 30 Maj, 2015

bierz ten pierwszy jeśli masz wybór
Wojmistrz - Sob 30 Maj, 2015

jagodziarz, ten drugi gooorący. Odpuść sobie. Jak by był legalny, to każdy zdrowy na umyśle człowiek, wolał by skompletować i wyrównać cenę bliżej rynkowej. Możesz zaryzykować i poprosić o dokumenty sprzedaży - jakiś dowód zakupu. Jeśli to odbiór osobisty, to uważaj i nie idź sam. Czasem się zdarza, że idziesz odebrać sprzęt i dostajesz w łeb itp.