forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Kompakt dla amatora do 700 zł

InkaMar - Sob 30 Maj, 2015
Temat postu: Kompakt dla amatora do 700 zł
Witam
Chciałam prosić o pomóc w podjęciu decyzji dotyczącej zakupu aparatu. Dodam ze jestem totalnym amatorem, zdjęcia robię kilka razy do roku ( jakieś wyjazdy, uroczystości rodzinne), ale jednak aparat w telefonie nie wystarcza. Szukam aparatu który pomoże mi w uwiecznieniu tych ważnych w życiu chwil. Jak każdy chciałabym wiele za niewiele jednak jakoś zdaje sobie sprawę że to niemożliwe jest. Wiec spośród wielu aparatów powiedzmy że ograniczylam się obecnie do 3:
1. Sony DSC H300
2. Nikon L840
3. Fujifilm S8600
Dodam ze kolejność jest przypadkowa ;-)
Wszystkie ( bynajmniej jak dla mnie) mają podobne parametry, ale pewnie jak zawsze szczegóły będą decydować. Ja sie na tych szczegółach nie znam.
Który z tych ( ewentualnie jaki inny aparat) będzie najbardziej uniwersalny. Cos na początku pewnie tryb automatyczny będzie standardem, ale kto wie... może to będzie początek pięknej przygody.
Będę będzie wdzięczna za wszelką pomoc i sugestie.

[ Dodano: Nie 31 Maj, 2015 08:49 ]
Uprzedzając pytanie które pewnie padnie:
Megazoom ponieważ z aparatu będzie korzystać jeszcze osoba która uwielbia makro i foto zwierząt wiec sie to przyda. Aczkolwiek skłonna jestem poswieciec trochę zoom na rzecz jakości i stabilizacji.
Myk jest jeden... podobają mi sie te duże korpusy :-P

Sunders - Nie 31 Maj, 2015

InkaMar napisał/a:
powiedzmy że ograniczylam się obecnie do 3:
1. Sony DSC H300
2. Nikon L840
3. Fujifilm S8600

Z tych nr 2.

InkaMar napisał/a:
skłonna jestem poswieciec trochę zoom na rzecz jakości i stabilizacji.
Myk jest jeden... podobają mi sie te duże korpusy

InkaMar, one są niewygodne w noszeniu, mogą Ci się nie zmieścić w torebce :smile: , poświęć trochę i zoom i gabaryty zyskując sporo na jakości, wybierz lepiej Panasonica Lumix DMC-TZ55.
http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/10016542