|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Problem ze zdjęciami i filmami NIE IDZIE OTWORZYĆ
budziol1 - Pią 26 Cze, 2015 Temat postu: Problem ze zdjęciami i filmami NIE IDZIE OTWORZYĆ Witam
Kurcze mam problem. Nie wiem czy tutaj jest dobre miejsce na taki temat ale innych nie znam i znać jak na razie nie chce bo ten serwis i to forum jest świetne. Aleeee mam apart SONY HX-300 iiiiii zawsze robiłem zdjęcia - kręciłem filmy w najwyższej możliwej rozdzielczości iiiiii nie było problemów. Aleeee od jakiegoś czasu kręcąc filmy nagle po 7 - 11 - 15 sekundach aparat sam przestaje nagrywać - kończy nagrywanie filmów. Podobno jest karta za wolna - już kupiłem nową szybką tak że czekam na dostawę. Aleee wracając do problemu eeeee bo mam córkę z którą byłem na szaleństwach na placu zabaw nagrałem 47 filmów i chciałem z tego zmontować taki filmik. Leczzzzz właśnie przy nagrywaniu aparat sam kończył rejestrację ale ok ważne że coś tam zarejestrował. Nooo że córkę mam zabieraną to dlatego te filmy mają dla mnie wartość złota aleeeee wchodząc w odtwarzanie w aparacie widzę miniaturki screeny że są filmy chce otworzyć żeby odtworzyć a tu kicha że nie może być otwarte. WYŚWIETLANIE PLIKU NIEMOŻLIWE zrzuciłem to na komputer iiiii nie ma ani miniaturek i nie idzie tego otworzyć. Leci niby tylko dźwięk którego nie słychać a filmiki mają kosmiczne długości po 30 minut.
Moje pytanie jest takie: Skoro plik jako plik istnieje w aparacie mają nawet miniaturki ale nie idzie tego nigdzie otworzyć - odtworzyć filmy te są dla mnie niesamowicie cenne. Pliki są nie wiem nie do końca zapisane albo nie dopisane sesja nie zamknięta nie wiem. Ale czy idzie te filmy jakoś NAPRAWIĆ żeby je szło otworzyć? Kurcze są to dla mnie bardzo ważne materiały filmy ważą po od 50 - 200 Mb mają nazwy są miniaturki w aparacie ale nie idzie tego otworzyć podobnie jest ze zdjęciami
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
komor - Pią 26 Cze, 2015
Nieco już ochłonąłem po przeczytaniu tego opisu, więc – choć trudno cokolwiek doradzać na odległość nie mając zbyt wielu danych – możesz podać jakie rozszerzenie mają te pliki, jakimi programami próbowałeś je odtwarzać i na jakim systemie operacyjnym?
Przesunąłem do Usterek, ale może okaże się, że docelowym działem będzie Oprogramowanie…
budziol1 - Pią 26 Cze, 2015
Przepraszam bardzo za treść postu nikogo nie chce brać na litość to nie program urzekła mnie twoja historia. Sorki że mało danych podałem nie wiedziałem że mogą mieć znaczenie.
System WIN 7 home edition
Format zdjęc .jpg a filmow a katalogu AVCHD jest .MTS
Programy to - fotor - Stellar Phoenix JPEG Repair - JPEG Recovery 3.0 - File repair - Heatman File repair - IrfanView. - Digital Image Recovery -
Próbowałem od wczoraj naprawde wiele jak narazie tylko z fotkami - ale jak narazie nawet z fotkami nie potrafie sobie poradzic a co to dopiero z filmami -
Już wchodziłem w panel sterowania opcje folderów - widok - ukryj rozszerzenia
[ Dodano: Pią 26 Cze, 2015 11:21 ]
Jak coś to moge komuś podesłać jakiś filmik który malo wazy
komor - Pią 26 Cze, 2015
budziol1, jak możesz wystawić gdzieś któryś plik z filmem i podesłać mailem lub na PW link do ściągnięcia to rzucę okiem. Ale jeśli problemy są także z odtworzeniem zdjęć (jak wynika z drugiego posta) to nie widzę dużych nadziei na prawidłowe pliki z filmami.
matys - Pią 26 Cze, 2015
Lipna karta i tyle. Znajoma płakała mi dokładnie tydzień temu z takim samym problemem jak ty masz. Jeszcze mi powiedz, że ta karta to Kingston...
Jak długo używasz tej karty ? Z konkretnego źródła ? Nie była wystawiona na trudne warunki ??
-wysoka wilgoć
-pranie razem ze spodniami
-gotowanie w mikrofalówce....
Wyślij nam sample to raz. Lub/i sciągnij sobie Hex Editor I wyślij tutaj wynik który wyświetli( w postaci pliku txt).
|
|