|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - kompakt (małpka) ok. 500 zł
dorejest - Sob 18 Lip, 2015 Temat postu: kompakt (małpka) ok. 500 zł Witam wszystkich bardzo serdecznie i dziękuję za zainteresowanie tematem
Jako że internet kipi od podobnych tematów/testów/porównań - proszę nie sugerować mi lenistwa. Owszem, jest sporo informacji, ale generalnie nie są one aktualne. We większości odnoszą się również do sprzętów, które obecnie ciężko kupić nowe z gwarancją. Dlatego proszę o pomoc w wyborze aparatu który użytkowała będzie osoba nie mająca zbyt wiele wspólnego z fotografią
Aparat miałby być użytkowany podczas górskich wędrówek, spotkań rodzinnych itd - do wszystkiego, do czego może się przydać zwykłemu zjadaczowi chleba . Budżet: ok 500 zł. Wydaje mi się, że rozsądnym kryterium będzie również optyczna stabilizacja obrazu.
Po dogłębnym przeanalizowaniu tematu, jestem bliski wyboru Panasonic XS3, co trochę kłóci się z moimi przekonaniami: jak do tej pory zawsze sięgałem po aparaty Canona i sam takowe posiadam, jednak na chwilę obecną, ciężko ustrzelić coś sensownego, nowego ... Chyba że jestem w błędzie .
Proszę o pomoc i sugestie od doświadczonych koleżanek i kolegów
|
|