forum.optyczne.pl

Cyfrowe kompakty - RX100 III wizjer (problem??)

mrkermit - Pon 27 Lip, 2015
Temat postu: RX100 III wizjer (problem??)
Witam

Po raz 3 padł mi przetwornik obrazu w RX100 I a jako że sporo podróżuję nie chcąc czekać na sądowe rozwiązanie problemu nieuznanej reklamacji w EURO RTV zakupiłem jego następcę model M3.

Dziś odebrałem egzemplarz jednak dopiero w domu wpadł mi w oko pewien szczegół - po otwarciu wizjera występuje problem a mianowicie wizjer mogę odchylać na boki po ok 2 mm w każdą strone! Sprawia poprostu wrażenie jakby niedokręconego, niedopasowanego... "Ryla się" na boki aż miło... A raczej niemiło bo zawsze miałem przekonanie że to solidnie wykonany aparat. Pojechałem szybko do pobliskiego Fotojokera sprawdzić inny egzemplarz i jest w miarę podobnie...

Czy jest tu jakiś posiadacz w/w modelu i mógłby się wypowiedzieć czy to normalne??

Z góry dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam

siosio - Sro 05 Sie, 2015

Trzeba było kupić Fuji X30 :twisted:
mrkermit - Czw 06 Sie, 2015

Bardziej rozważałem LX100 albo G1X II. Ze wszystkich najbardziej przypadł mi do gustu Sony - pewnie kwestia przyzwyczajeń z M1. Rzeczywiście w każdym modelu który gdzies sprawdzałem wizjer miał luz. Nie spodziewałbym się takiej wady (?) ale przeżyję to... Jednak jakość fotek i opcji w stosunku do rozmiarów daje mi pewność, że wybrałem dobrze