|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Wymiana Fujifilm FinePix S5800 na ?
krzysieka1 - Pią 31 Lip, 2015 Temat postu: Wymiana Fujifilm FinePix S5800 na ? Witam posiadam wysłużonego s5800
http://www.optyczne.pl/51...ja_aparatu.html
Pora na wymianę, zdjęcia robię tylko w trybie auto,który z poniższych będzie szybszy od wspomnianego powyżej zyskując na jakości zdjęć
sony-slt-a58-tamron-af-18-200-mm
czy sony hx300v
Wojmistrz - Pią 31 Lip, 2015
Który z nich nie wybierzesz, będziesz zadowolony, ale lepszą jakość zdjęć da Sony SLT a58.
Soniak10 - Sro 05 Sie, 2015
krzysieka1 napisał/a: | zdjęcia robię tylko w trybie auto |
W takim razie A58 z wymiennym obiektywem jest nieporozumieniem i grubym przerostem formy nad treścią. Pozostaje HX300V, ale ja bym radził obejrzeć w jakimś sklepie kompakt HX60V lub HX90V. Mam wersję wcześniejszą, tzn HX50V i jestem pozytywnie zaskoczony jakością zdjęć, także w trybie auto. Oczywiście - po wstępnym ustawieniu pewnych parametrów, np. pomiar światła metodą średniej ważonej, zakres czułości max do 800 ISO i paru jeszcze drobiazgów. Nie powinno cię to przerażać, bo bez jakiejkolwiek ingerencji to w żadnym sprzęcie nie wyciągniesz jego maksymalnych możliwości.
Wojmistrz - Sro 05 Sie, 2015
Soniak10, bez przesady, to, że ktoś chce mieć wkręcone jedno szkło, to nie ma mieć prawa do jakości jaką zapewni duża matryca?
krzysieka1 - Wto 29 Wrz, 2015
Witam, aparatu niestety jeszcze nie kupiłem, zalałem komputer i po dwóch miesiącach czekania na nową płytę musiałem zrezygnować i nabyć nowy.
Aparaty ''szpiegowskie'' HX60V lub HX90V nie bardzo mi pasują, w miedzy czasie bawiłem się hx300v i niestety wizjer skutecznie mnie zniechęca, tak więc prawdopodobnie wybiorę slt-a58
Wojmistrz - Wto 29 Wrz, 2015
No to tylko pozostaje pogratulować decyzji.
|
|