|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu bez lustra z wymienną optyką - Alternatywa dla Sony NEX-5N
Grim - Pon 10 Sie, 2015 Temat postu: Alternatywa dla Sony NEX-5N Czołem.
Może ktoś poradzi.
Szukam bezlusterkowca, powiedzmy w okolicach 800-1000zł. Może być używany (zresztą raczej będzie z takim budżetem)
Wszędzie polecają Sony NEX-5N - podoba się, to jest w zasadzie to czego potrzebuję... z tym że boli mnie dość mocno brak gorącej stopki i optycznego wizjera. Sony NEX-6 spełnia te wymagania, ale to już niestety daleka półka cenowa :/ Po co mi to? Mam dostęp do studia fotograficznego, z fajnym osprzętowaniem (min. duże lampy błyskowe na wyzwalacz radiowy - stąd ta gorąca stopka, kilka obiektywów na użytek w studiu) i chciałbym się tam czasem pobawić, nauczyć nieco fotografii, przygotować dobre zdjęcia (portretowe czy tzw. packshoty). Wszystko na amatorskim poziomie, chodzi o naukę, nie o profesjonalny efekt.
W przyszłości widzę zakup lustrzanki, ale póki co, chciałbym kupić dobry aparat, bezlusterkowy, który zastąpi też w podróży smartphona czy na imprezie ze znajomymi.
Więc tak rozglądam się za tym NEX-5N, szukając okazji...ale może za czymś jeszcze warto byłoby się rozejrzeć po allegro/olx?
Będę wdzięczny za wszelkie porady
|
|