|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Co to za lornetka?
Vinamp - Nie 16 Sie, 2015 Temat postu: Co to za lornetka? Witam. Od dawna posiadam w domu lornetkę, którą dostałem kiedyś od wujka. Jako że nie jestem pasjonatem oglądania czegokolwiek przez nią to postanowiłem ją sprzedać. Mam tylko problem ze znalezieniem tej lornetki na internecie. Nie wiem czy jest to model już nieużywany czy jakaś podróbka. Lornetka to Delta Optical Voyager 10x50. Wszędzie na internecie znaleźć można tylko Voyager II. Mam nadzieję że rozwiejecie moje wątpliwości i mniej więcej ocenicie ile może być warta. Z góry dziękuję i pozdrawiam
http://www.fotosik.pl/pok...04086d423b.html
Absengard - Nie 16 Sie, 2015
Nie warto sprzedawac. Nówki w wersji II kosztują jak zauwazyles od 105 zł wzwyż więc za stara uzywke ile ? 50 zł ? lepiej zostawić sobie lornetkę i cieszyć oko obserwacją
Vinamp - Nie 16 Sie, 2015
No niby tak. Chciałem się dowiedzieć po prostu czy to jakiś specjalny model czy coś. Jeśli ma leżeć u mnie i się kurzyć to też bez sensu.
Guliwer - Nie 16 Sie, 2015
Tania lornetka DO. Pryzmaty Bk7. Obraz i mechanika odpowiednia do ceny. Może być jako pierwsza lornetka. Jeśli nie pasjonujesz się lornetkowaniem, to można oddać jakiemuś dzieciakowi albo wrzucić na alle za kilka dyszek.
Jest w bazie .
Vinamp - Pon 17 Sie, 2015
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Bardzo mi pomogły Temat można zamknąć. Pozdrawiam
|
|