|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Który aparat wybrać? Filmy 1080p i normalne wycieczkowanie
dawido995 - Sro 19 Sie, 2015 Temat postu: Który aparat wybrać? Filmy 1080p i normalne wycieczkowanie Witam, mogę wziąć jeden z podanych niżej aparatów. Będzie mi on służył do nagrywania filmów w 1080p udostępnianych później na Youtube. Różnych, na zewnątrz a także i w pomieszczeniach oraz do zdjęć, z wycieczek, oraz z różnych prazentacji. Więc krótko mówiąc o największym spektrum przydatności, i najwyższej jakości. Nie podane obiektywy = obiektywy dołączone oryginalnie do aparatów/nie wymianialne.
● NIKON COOLPIX L 810
● CANON SX510 HS POWER SHOT
● Fuji Film HS25 EXR
● Fuji Film HS20 EXR
● NIKON COOLPIX L820
● NIKON COOLPIX L 810
● NIKON COOLPIX P500
● Nikon Coolpix P100
● Panasonic Lumix FZ100
Bardzo proszę o pomoc w wyborze. Możecie zaproponować jeden z powyższych lub np, trzy z nich klasyfikując od najlepszego.
Wojmistrz - Sro 19 Sie, 2015
Napisz ile możesz wydać.
dawido995 - Sro 19 Sie, 2015
Nie chce niczego kupować mogę od znajomego z lombardu wziąć któryś z wymienionych
Wojmistrz - Sro 19 Sie, 2015
W mojej ocenie, FZ100 byłby najlepszy do filmowania.
dawido995 - Czw 20 Sie, 2015
Oglądając aparaty najbardziej spodobały mi się Fuji Film HS20 / HS25, zaś ty polecasz aparat który tak z zewnętrznej warstwy wygląda najbardziej ubogo powiedzmy, jesteś pewny ze ten aparat będzie najlepszy? W czym wymienione przeze mnie będą gorsze?
Dzięki za pomoc, pozdrawiam!
Wojmistrz - Czw 20 Sie, 2015
Fuji mają słabą stabilizację, do tego fatalnie filmują, FZ100 dokładnie przeciwnie. Poza tym przydaje się obrotowy ekran, dlatego odrzuciłem większość modeli, w tym Canona SX510HS, który ma bardzo ładny obraz, pomimo 24fps. I jeszcze jedno, Fuji mają manualny pierścień zoomowania, co w tym konkretnym przypadku, też słabo się sprawdza przy filmowaniu.
mt89 - Pią 21 Sie, 2015
nie no zdecydowanie FZ100... nikony są słabiuteńkie. Słaby wygląd nie oznacza słabych parametrów:)
dawido995 - Sob 22 Sie, 2015
Doszedł dzisiaj aparat LUMIX DMC-GF3 z obiektywem 14-42 lumixa i CANON SX 40HS oraz SONY DSC-HX100V
nadal fz100?
Jestem jeszcze skłonny kupić jakiś aparat na allegro, używany lub nowy, do 600zł, gotowy do użycia.
Tak jak pisałem, czasem jakieś zdjęcia i ewentualnie zdjęcia, fajnie byłoby żeby aparat pozwalał jako tako na takie dosyć ładne, z rozmytym tłem itp.
Wojmistrz - Sob 22 Sie, 2015
Pod względem jakości fotek przoduje GF3, ale do filmowania nadal wolał bym FZ100.
|
|