|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Wybór dobrego zaawansowanego kompaktu
heeros - Czw 20 Sie, 2015 Temat postu: Wybór dobrego zaawansowanego kompaktu Obecnie posiadam kompakt sony hx300 i planuje go sprzeda, gdyż mam także bezlusterkowca Olka E-M10. Pytanie czy gdybym chciał zainwestować w sprzęt ze średniej wielkości zoomem, dość jasnym obiektywem, może dotykowym ekranem to czy jakieś typy byście mi polecili za rozsądną cenę? Z drugiej strony myślę aby np zamiast podręcznego kompaktu zainwestować w jeszcze jedno sensowne "szkło" do Olka. Z góry dzięki.
Wojmistrz - Czw 20 Sie, 2015
Co rozumiesz przez średniej wielkości zoom i co dla ciebie jest rozsądną ceną. Teraz widzę masz przepaść jakościową, więc oczekujesz jakości zbliżonej do HX300 czy E-M10?
hijax_pl - Czw 20 Sie, 2015
Pierwsze co mi na myśl przychodzi to Panas LX100 zamiast obu tych aparatów.
Też chciałem go zaproponować, ale to wysoka cena i słaby zoom.
heeros - Czw 20 Sie, 2015
Z E-M10 jestem bardzo zadowolony i super sie sprawdza ns sesjach jak i koncertach (z bliższej odległości) a uzywam dwóch stalek wymiennie. Zoom to myślę tak kilkanaście lub trochę ponad 20 aby pod koncerty się głównie sprawdzał.
FZ1000
heeros - Czw 20 Sie, 2015
Czytałem o tym modelu i mimo pozytywnych sporo osób ma uwagi ad AF. A w jakości obrazu jak się ma do hx300 sony ?
FZ1000 ma matrycę 1" i całkiem dobry obiektyw, tak więc bliżej mu do E-M10, niż HX300.
|
|