|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Test lornetki Carl Zeiss Conquest HD 8x32
Arek - Pon 24 Sie, 2015 Temat postu: Test lornetki Carl Zeiss Conquest HD 8x32 http://www.optyczne.pl/in...etki&test_l=298
Zapraszam!
kivirovi - Pon 24 Sie, 2015
Matko Boska Czestochowska!!!!!
No nareszcie!
Santre - Pon 24 Sie, 2015
Czekałem na ten test. Dziękuje. Wszystkie wątpliwości rozwiązane jak zwykle bardzo przyjemna inf. z rana. Brałem pod uwagę Zeissa przy zakupie mobilnej pancernej lornetki. Wybrałem Steinera NH i jestem mega zadowolony. Zastanawia mnie fakt że lornetki z wyższej półki mają sprawność optyczną poniżej 90% i zdarza się to aktualnie w wielu nowych modelach. Tak pościnane źrenice w takim sprzęcie szkoda. Na zlocie sprawdzałem z serią Victory i nie widziałem prawie żadnej różnicy.
Jeśli ktoś lubi typ dachowy to lornetka warta uwagi szkoda że ceny poszły do góry. Osobiście widziałem te lornetki w cenie 2.500 i taka cena była rozsądna.
ryszardo - Pon 24 Sie, 2015
Ja przyznam, że gdybym miał takie pieniądze na lornetkę, to na test bym nie czekał, bo potwierdził on moje odczucia z festiwalu optycznego.
Ja wad optycznych w zasadzie nie widziałem, a była to najwygodniejsza w trzymaniu najprzyjemniejsza w używaniu lornetka, jaką kiedykolwiek miałem w ręku
2500zl by zagrozilo Terra ED, zabilo Vortex Viper HD, ze nie wspomne o Endeavor ale 3000 byloby IMHO uczciwe! Premia za marke jest w Zeiss wysoka ale moga sobie na to spokojnie pozwolic. Wiekszosc ludzi na swiecie mowiac lornetka mysli Zeiss. Pokazuja to sukcesy nawet modelu Terra ED.
Ten spadek transmisji w odniesieniu do tej konkretnie lornetki trudno komentowac. Potrzeba danych wyliczonych wstecz dla glownych konkurentow i starych testow wg nowej metody. Co jak sadze Arek zrobil, jest porownywalne i kiedys objasni.
Arek - Pon 24 Sie, 2015
Dla mnie też 2999 zł byłoby idealną ceną dla tego Conquesta.
Transmisja jest taka jak mówi producent (mówili o 90%). U nas wyszło 88% w centrum i 91% w czerwonym. Przy Schmidtach-Pechanach i pewnym pozycjonowaniu (nie możemy zrobić za dobrze, bo przecież jest Victory i wtedy jej nikt nie kupi) to normalny wynik.
Willy - Pon 24 Sie, 2015
Ja kupiłem dwa lata temu nowego Conquesta 8x42HD za 2700 albo 2800 już nie pamiętam dokładnie.
Ale teraz sobie uzmysławiam, że oe było jak Terra jeszcze nie była w Polsce dostępna. W każdym razie zadowolony z zakupu jestem bardzo
Arek - Pon 24 Sie, 2015
To była świetna cena.
€, $, £ podrozaly to i cena wzrosla. W Polsce i tak macie tanio porownujac do UK. Za to ¥ tanieje, to firmy sobie na Chinach odbija. A zdaje sie, ze bedzie jeszcze gorzej.
|
|