|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Torba/Plecak do reporterki ślubnej
michwarg - Wto 08 Wrz, 2015 Temat postu: Torba/Plecak do reporterki ślubnej Witam.
Poszukuję jakieś farnej, pojemnej torby lub plecaka, która pomieści w sobie dwa aparaty z gripami i podpiętymi obiektywami.
Dokładnie chodzi mi o zestaw Canon 5D Mark III + grip + obiektyw 70-200 + Canon 6D + grip + obiektyw 16-35. Oczywiście przydało by się jeszcze miejsce na dwie lampy błyskowe Canon Speedlite 580EX II, małą stałkę no i pozostałe akcesoria jak baterie, ładowarki itp.
Powiedzcie mi czy jestem w stanie coś takiego znaleźć w miarę przyzwoitych pieniądzach ( mam na myśli kwotę około 500zł). I nie chodzi mi tu o walizki na kółkach
Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu tego problemu
Wojmistrz - Wto 08 Wrz, 2015
Z podobnym zestawem mieszczę się w Lowepro Mini Trekker, ale nie wiem ile tych "pozostałych" nosisz.
michwarg - Wto 08 Wrz, 2015
Wojmistrz napisał/a: | Z podobnym zestawem mieszczę się w Lowepro Mini Trekker, ale nie wiem ile tych "pozostałych" nosisz. |
No tych pozostałych uzbiera się trochę. Ładowarki, baterii kilka kompletów, karty pamięci, wkładki do gripów także jak tak się patrzy to spora lista się zbiera. ale z tego co patrzyłem, to widzę, że ławiej chyba będzie zmieścić się z takim zestawem w plecaku niż w torbie. macie jeszcze jakieś propozycje które mógłbym rozważyć?? Strasznie żałuje, że na tegorocznym zlocie nie przyjrzałem się torbą które były w ofertach partnerów.
komor - Sro 09 Wrz, 2015
Jako hardcorowy zwolennik plecaków napiszę, że do ślubnych wolałbym dużą torbę. Ale ładowarki i inne zbędności wyrzuciłbym z niej do samochodu/drugiej małej torby/plecaka, żeby nie nosić niepotrzebnych rzeczy pół dnia na ramieniu. Chyba że zakładasz wariant taki, że mając dwa korpusy nie nosisz torby na sobie.
michwarg - Sro 09 Wrz, 2015
komor napisał/a: | Jako hardcorowy zwolennik plecaków napiszę, że do ślubnych wolałbym dużą torbę. Ale ładowarki i inne zbędności wyrzuciłbym z niej do samochodu/drugiej małej torby/plecaka, żeby nie nosić niepotrzebnych rzeczy pół dnia na ramieniu. Chyba że zakładasz wariant taki, że mając dwa korpusy nie nosisz torby na sobie. |
Wiesz co korpusy podczas imprezy noszę już na szelkach przy sobie także chodzi mi po prostu o coś do transportu. ale żeby wchodziły w miarę gotowe do akcji. że tylko lampe dokładam i juz mogę działać
komor - Czw 10 Wrz, 2015
Rozumiem. Kupiłem dopiero co Manfrotto Backpack 50 i zmieściłem wszystko co posiadam, plus jeszcze trochę wolnego zostało (6 szkieł, korpus, 4 lampy, drobnica). Tyle że plecaki typowo pozwolą zmieścić tylko jeden korpus z założonym obiektywem, drugi będzie musiał być bez szkła. W dużej torbie łatwiej zaaranżować dwa korpusy ze szkłami. Ale z torbami nie mam doświadczenia, żeby coś doradzić.
michwarg - Czw 10 Wrz, 2015
Z tego co widzę, nie jest łatwo znaleźć coś co pomieści dwa korpusy z obiektywami w tym jeden z taki dużym, (chociaż drugi też do małych nie należy)
MM - Sob 12 Wrz, 2015
michwarg napisał/a: | Z tego co widzę, nie jest łatwo znaleźć coś co pomieści dwa korpusy z obiektywami w tym jeden z taki dużym, (chociaż drugi też do małych nie należy) |
Jest dobra torba. Zmieści wszystko. Do tego taki zarąbisty sklep powinien ją mieć. Bo jak nie będzie miał to jest do niczego.
http://proclub.pl/pl/lowe..._aw_czarna.html
|
|