forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Torba/Plecak do reporterki ślubnej

michwarg - Wto 08 Wrz, 2015
Temat postu: Torba/Plecak do reporterki ślubnej
Witam.

Poszukuję jakieś farnej, pojemnej torby lub plecaka, która pomieści w sobie dwa aparaty z gripami i podpiętymi obiektywami.

Dokładnie chodzi mi o zestaw Canon 5D Mark III + grip + obiektyw 70-200 + Canon 6D + grip + obiektyw 16-35. Oczywiście przydało by się jeszcze miejsce na dwie lampy błyskowe Canon Speedlite 580EX II, małą stałkę no i pozostałe akcesoria jak baterie, ładowarki itp.

Powiedzcie mi czy jestem w stanie coś takiego znaleźć w miarę przyzwoitych pieniądzach ( mam na myśli kwotę około 500zł). I nie chodzi mi tu o walizki na kółkach ;-)

Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu tego problemu ;)

Wojmistrz - Wto 08 Wrz, 2015

Z podobnym zestawem mieszczę się w Lowepro Mini Trekker, ale nie wiem ile tych "pozostałych" nosisz.
michwarg - Wto 08 Wrz, 2015

Wojmistrz napisał/a:
Z podobnym zestawem mieszczę się w Lowepro Mini Trekker, ale nie wiem ile tych "pozostałych" nosisz.

No tych pozostałych uzbiera się trochę. Ładowarki, baterii kilka kompletów, karty pamięci, wkładki do gripów także jak tak się patrzy to spora lista się zbiera. ale z tego co patrzyłem, to widzę, że ławiej chyba będzie zmieścić się z takim zestawem w plecaku niż w torbie. macie jeszcze jakieś propozycje które mógłbym rozważyć?? Strasznie żałuje, że na tegorocznym zlocie nie przyjrzałem się torbą które były w ofertach partnerów.

komor - Sro 09 Wrz, 2015

Jako hardcorowy zwolennik plecaków napiszę, że do ślubnych wolałbym dużą torbę. Ale ładowarki i inne zbędności wyrzuciłbym z niej do samochodu/drugiej małej torby/plecaka, żeby nie nosić niepotrzebnych rzeczy pół dnia na ramieniu. Chyba że zakładasz wariant taki, że mając dwa korpusy nie nosisz torby na sobie.
michwarg - Sro 09 Wrz, 2015

komor napisał/a:
Jako hardcorowy zwolennik plecaków napiszę, że do ślubnych wolałbym dużą torbę. Ale ładowarki i inne zbędności wyrzuciłbym z niej do samochodu/drugiej małej torby/plecaka, żeby nie nosić niepotrzebnych rzeczy pół dnia na ramieniu. Chyba że zakładasz wariant taki, że mając dwa korpusy nie nosisz torby na sobie.

Wiesz co korpusy podczas imprezy noszę już na szelkach przy sobie także chodzi mi po prostu o coś do transportu. ale żeby wchodziły w miarę gotowe do akcji. że tylko lampe dokładam i juz mogę działać

komor - Czw 10 Wrz, 2015

Rozumiem. Kupiłem dopiero co Manfrotto Backpack 50 i zmieściłem wszystko co posiadam, plus jeszcze trochę wolnego zostało (6 szkieł, korpus, 4 lampy, drobnica). Tyle że plecaki typowo pozwolą zmieścić tylko jeden korpus z założonym obiektywem, drugi będzie musiał być bez szkła. W dużej torbie łatwiej zaaranżować dwa korpusy ze szkłami. Ale z torbami nie mam doświadczenia, żeby coś doradzić.
michwarg - Czw 10 Wrz, 2015

Z tego co widzę, nie jest łatwo znaleźć coś co pomieści dwa korpusy z obiektywami w tym jeden z taki dużym, (chociaż drugi też do małych nie należy)
MM - Sob 12 Wrz, 2015

michwarg napisał/a:
Z tego co widzę, nie jest łatwo znaleźć coś co pomieści dwa korpusy z obiektywami w tym jeden z taki dużym, (chociaż drugi też do małych nie należy)

Jest dobra torba. Zmieści wszystko. Do tego taki zarąbisty sklep powinien ją mieć. Bo jak nie będzie miał to jest do niczego.
http://proclub.pl/pl/lowe..._aw_czarna.html