|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Zestaw do fotografii sportowej - zawody konne
bebus17 - Pią 25 Wrz, 2015 Temat postu: Zestaw do fotografii sportowej - zawody konne Witam,
poszukuję zestawu odpowiedniego do poniższych zastosowań:
fotografia sportowa - głównie skoki przez przeszkody na parkurze+ WKKW - skoki przez przeszkody "w terenie" do tego czasami portret jeździec+koń, czasem tylko jeździec.
Teraz pytanie co można kupić za 5 tys zł i 8 tys zł. 5 tys. to taki na teraz, do 8 mogę dozbierać.
Obecnie mam leciwy e-400+40-150mm 3,5-4,5 w idealną pogodę coś tam udawało się ustrzelić choć AF w takiej konfiguracji jest za wolny przez co trafić w punkt nie było łatwo...
Teraz tak pytanie zadałem na forum Nikona, Canona, Olympusa ale z racji faktu, że zazwyczaj chwali się system który się ma... trudno o neutralność. Otrzymałem propozycje zakupu:
Olympus E-3 + Zuiko 50-200 mm 2,8-3,5
Nikon D300+Nikkor 70-200 2,8 lub Nikon D5200+ten sam Nikkor
Canon 7D+canon 70-200mm 2.8
W cenie 5 tys patrząc na używki wszystko da się kupić niemniej jednak co z tego uważacie za najlepszy wybór może macie inne koncepcje?
Olympus pewnie odpada.
Nikon czy Canon pytanie jak pies czy kot. Wg mnie trudno porównać 7D z D300 czy D5200 Cenowo 7D przy D5200 jakoś mi sie pasuje prędzej D7200 jak uważacie co byłoby odpowiednikiem 7D w ofercie Nikona. Teraz dylemat ponoć Nikon teraz jest lepszy jesli chodz o matryce itd ale czy tak do końca to nie wiem...
Nikt nie podał zestawu ma 8k
Zatem sam szukałem i najbardziej chyba Canon 7D MK II+ canon 70-200...
Patrząc jednak na cene obecną nowych aparatów cena 7DMKII przewyższa ceną Canona 6D czyli full klatki. Może warto zdecydować się na zestaw z full klatką niż niepełną...
Z góry dziękuję za propozycje i ocenę otrzymanych zestawów
[ Dodano: Nie 08 Lis, 2015 12:07 ]
Widzę, każdego przestraszyła tak długa analiza, a od tego czasu trochę poczytałem i zmieniłem koncepcje, a mianowicie myślę, że lepszym wyborem będzie zakup pełnej klatki.
Co wg Was będzie lepszym wyborem:
Canon 6d + 70-200 mm 2,8 czy Nikon 610 + 70-200 2,8. Oba obiektywy bez stabilizacji z uwagi na cenę tych w nią wyposażonych.
Szczególnie ciekawi mnie czy ten Canon 6D da radę w końcu ma tylko "jeden centralny czujnik krzyżowy"
|
|