|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Gwarancja Nikona
Wiciu 1982 - Wto 13 Paź, 2015 Temat postu: Gwarancja Nikona Jako, że kupiłem nową lornetkę nikon action 8x40 to otrzymałem gwarancję Sprzedawca wystawił mi na 2 lata bo tak musi jednak we wszystkich opisach można spotkać 10 lat gwarancji. O co w tym chodzi? Ja myślę, że to gwarancja producenta tylko jak to jest w realu? W razie gdyby mi szlag trafił lornetkę po 8 latach to idę do nikona i mówię naprawcie? czy to tylko jakieś elementy mają gwarancję ? Może ktoś już rozgryzł temat?
Pozdrawiam
Marcin
Arek - Wto 13 Paź, 2015
Może niech goornik się wypowie...
Abs - Wto 13 Paź, 2015
Gdy kupowałem swojego Ex-a też byłem tym zaskoczony ale dalsza lektura karty gwarancyjnej mnie uspokoiła. Gdzieś z tyłu było napisane, że na lornetki gwarancja jest 10-cio letnia mimo, że na większość produktów Nikona jest 2 lata. Druk karty jest po prostu uniwersalny. więc nie ma się czym martwić.
Madrian - Sro 14 Paź, 2015
Co kupujesz, taka gwarancja. Action to lornetka budżetowa, na poziomie chińszczyzny. Trudno tu oczekiwać gwarancji na 10 lat. Kup taką 10 razy droższą, to producent da ci 10 razy dłuższą gwarancję.
Abs - Sro 14 Paź, 2015
Stawiam na 10 lat. Nikon tak jak Olympus nie różnicuje - czy za 3 tys. czy za 180 zł gwarancja taka sama.
bzymm - Pią 16 Paź, 2015
Każda lornetka Nikona ma 10 lat gwarancji.
Dołączona do niej karta gwarancyjna zawiera informację o tym fakcie.
Proponuję tylko zeskanować dowód zakupu, żeby nie wyblakł.
goornik - Pią 16 Paź, 2015
Ale są tak zwane "małe druczki"
I na przykład jeden "mały druczek" mówi, że elektronika w Nikon Sport Optics ma 2 lata gwarancji, czyli jeśli w lornetce z podświetlanym kompasem padnie podświetlanie, to Nikon świadczy usługę gwarancyjną tylko przez 2 lata. To samo z lunetami na broń - jeśli z winy producenta padnie podświetlanie krzyża nitek, to Nikon naprawi to tylko przez 2 lata, mimo że na lunety na broń jest 30 lat gwarancji
|
|