|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - Używany NIKKOR 80-200mm 2.8 ED new a data jego produkcji
Jango - Czw 15 Paź, 2015 Temat postu: Używany NIKKOR 80-200mm 2.8 ED new a data jego produkcji Witam,
Na forum optyczne w dziale sprzedam pojawił się Nikkor 80-200 ED w bardzo przyzwoitej cenie i już mam go w rezerwacji - jadę go obejrzeć. Jak zawsze niska cena kusi ale i zastanawia… Jego zdjęcia wskazują, że jest to ten ostatni model nikkora AF ciągle jeszcze produkowany. Sprzedawca twierdzi, że data zakupu to 2014r., ale nie posiada już paragonu. Niestety wedle danych z tabeli http://photosynthesis.co.nz/nikon/serialno.html nie da powiązać przybliżonej daty produkcji z nr seryjnym. Oczywiście wiem, że data produkcji nie jest tak ważna jak stan obiektywu, jednak chciałbym jakoś zweryfikować to co jest napisane w ogłoszeniu. Reasumując, ma może ktoś wiedzę jak sprawdzić datę produkcji tego obiektywu?
zwirek210 - Pią 16 Paź, 2015
Data sprzedazy przeciez nie musi się pokrywać z data produkcji. Ja mam ten obiektyw i tez kupiłem uzywany za 2400 i była to bardzo dobra inwestycja o ten obiektyw jest naprawde świetny. Wypróbuj swój posprawdzaj gumy, jak chodzą pierścienie, jak ostrzy i weź gwarancję rozruchową dodatkowo.
Jango - Pon 19 Paź, 2015
Zakupiony : ) Rzeczywiście jak nowy. Pierwsze testy ok, gumy jak nowe, AF szybki pomimo braku wbudowanego silnika, wstępna ocena celności pozytywna. Dziś posiedzę trochę dłużej i popstrykam celem dalszego sprawdzenia, ale na razie wygląda bardzo dobrze. Nic tylko używać : D
cygnus - Wto 03 Lis, 2015
Mam pompkę 80-200 i to jest mój ulubiony moździerzyk.
|
|