|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Wybór statywu plus głowicy dla osoby wysokiej
xoskar24x - Pon 19 Paź, 2015 Temat postu: Wybór statywu plus głowicy dla osoby wysokiej To forum zawsze mi pomaga i liczę , że tym razem również tak będzie.
Otóż mam 195cm wzrostu i poszukuję statywu co by był wygodny do mojego wzrostu i dość uniwersalny bo i teren go czeka i warunki domowe do tego głowica która będzie pozwalała swobodnie operować aparatem pod różnymi kątami
Oczywiście statyw musi być bardzo stabilny i praktyczny
Liczę na pomoc i propozycję rodzynków statywowych
W cenie 300-600zł najlepiej już z głowicą ale do czegoś ponad budżet wartego dopłaty , dopłacę
Jeżeli potrzebne jeszcze jakieś informację które pomogą w doborze mi statywu to oczywiście dopiszę gdyż teraz nic mi nie przychodzi do głowy , najważniejsze chyba wymieniłem
Z góry dziękuje
[ Dodano: Pon 19 Paź, 2015 20:07 ]
a właśnie , na początku statyw będzie pracował z 50mm nikkora ale potem w planach jest 24-70 2.8 tamron lub nikkor i 70-200 2.8 też tamron lub nikkor więc żeby też i nośność jakaś była połączona ze stabilnością , może coś mi odbiję i jakiś jeszcze większy zoom Sobie zafunduję
Katana - Nie 25 Paź, 2015
Posiadam SLIK PRO 700DX. Na styk mieściłby się w budżecie (głowica jest w zestawie). Po rozłożeniu ma 190cm. Jest bardzo stabilny i pancerny, ale dość ciężki. Jakość wykonania bardzo dobra jak na cenę.
Ogólnie to spokojnie wytrzymuje Pentacona 500mm + canon 50D + grip, więc o nośność nie ma obaw.
Przy czym nie myśl że to jedyny statyw który tutaj pasuje, bo nie jestem jakoś bardzo obeznany w temacie statywów, ale w tym budżecie warto na niego spojrzeć.
Marlut - Pon 26 Paź, 2015
Ja przy skromnych 194cm używam Manfrotto 055XPROB. Polecam
|
|