forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Zakup aparatu

viperzaq1 - Czw 29 Paź, 2015
Temat postu: Zakup aparatu
Witam.
Zamierzam kupić używany aparat z nie dużym "przebiegiem" i mam do wyboru:
eos 1100d, 500d i 550d z podstawowym obiektywem. Dodam że jestem amatorem i aparacik będzie używany sporadycznie na jakieś wyjazdy. Doradźcie mi który by się nadał dla amatora. Również rozważam zakup jakiegoś dodatkowego obiektywu ale przyznam się szczerze że za bardzo się na tym nie znam. Głównie chodzi mi o to aby zdjęcia wychodziły dobrze odwzorowane i w miarę wyraźne i ostre.

komor - Czw 29 Paź, 2015

viperzaq1, podałeś trzy modele Canona, ułożone w kolejności od najniższego/najstarszego, do bardziej zaawansowanego/młodszego. Więc w sposób oczywisty najrozsądniejszym wyborem będzie 550D. Pytanie tylko, jakie obiektywy są oferowane w tych zestawach, bo jak chcesz mieć zdjęcia wyraźne i ostre, to skupić się trzeba na obiektywie. Budżet jakiś? Ograniczasz się tylko do Canona?
Wojmistrz - Czw 29 Paź, 2015

Wybrał bym 550D, bo ma dobry tryb filmowania, a poza tym każdym zrobisz podobnej jakości zdjęcia, ograniczy to twoja wiedza i zastosowany obiektyw.
viperzaq1 - Czw 29 Paź, 2015

do Komor
mógłbyś coś zaproponować adekwatnego do tych canonów innych producentów?
Czytałem że pentaxy podobno też nie są złe. Jeżeli chodzi o budżet to przeglądając różne ogłoszenia to jest przedział miedzy 800-1200zł.
Jeżeli chodzi o obiektyw to przeważnie jest taki zestaw: Canon EOS 550D + EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS

Sunders - Czw 29 Paź, 2015

http://allegro.pl/canon-e...5749669037.html