|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Nikon d200
raszik11 - Pon 09 Lis, 2015 Temat postu: Nikon d200 Witam , chce kupic swoja pierwsza lustzanke mysle nad d200 z racji niskiego budrzetu. Lecz doswiadczenie mam zerowe i tu pytanie czy sobie z nim poradze bo z tego co czytalem nie jest to latwy aparat chyba ze sie myle. I jezeli d200 to jaki obiektyw na poczatek. Mam zamiar głownie fotografowac krajobrazy i przyrode. Z gory dzieki i pozdrawiam
Sunders - Pon 09 Lis, 2015
Jaki jest ten budżet?
raszik11 - Pon 09 Lis, 2015
1500 z obiektywem i jeszcze chodzi o obiektywy analogowe ktore sa tanie i dobra z tego co czytalem. Oglnie to fascunuja mnie obiektywy analogowe. I tu kolejne pytanie na jakie obiektywy analogowe wzrocic uwage?
Wojmistrz - Pon 09 Lis, 2015
Wybór nie najgorszy chociaż napisz ile masz zapłacić za tego "trupka", bo może ktoś chce ciebie naciągnąć. Kolejna sprawa to jaki migawka ma przebieg, bo to także kluczowa informacja.
Co do obiektywu to wszystko zależy od ciebie i twojego budżetu.
raszik11 - Pon 09 Lis, 2015
Ceny nie przekraczaja 800zl a przebieg jest w granicach 20-35 tys, wizualnie wygladaja naprawde zadbanie i dobrze. A gdybym chcial doplacic dojakiegos d3xxx to czy moge na nim uzywac obiektywow analogowych. Czy do analogow moze kompletnie inna firma? Napewno bede mial jakiegos kita z af. Tez slyszalem ze sam body nie jest takie wazne jak obiektyw dlatego myslalem nad tym d200
moronica - Wto 10 Lis, 2015
raszik11, z d3xxx nie bedziesz mial pomiaru ekspozycji z obiektywami analogowymi, z d300 owszem. te obiektywy analogowe to masz na mysli Nikkory lub inne z mocowaniem F? bo jesli nie to akurat Nikon jest srednim pomyslem, kiepsko wspolpracuje z obiektywami o innych mocowaniach
dcs - Wto 10 Lis, 2015
Cześć Agata.
|
|