|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe lustrzanki - Pełna klatka od Samsunga i Pentaxa ?
goltar - Pon 14 Kwi, 2008 Temat postu: Pełna klatka od Samsunga i Pentaxa ? http://www.photographyblo...ull_frame_dslr/
jaad75 - Pon 14 Kwi, 2008
Ale to dopiero wczesne stadium prac - przyszłe dwa body (KxxxxD i KxD) będą jeszcze APS-C.
Allan - Wto 15 Kwi, 2008
NO I CO? WYKRAKALEM?
JASNOWIDZ JAKI JESTEM CZY CO?
Juz sie zaczal poczatek konca
jaad75 - Wto 15 Kwi, 2008
Końca czego?
Allan - Wto 15 Kwi, 2008
Konca bariery technicznej pomiedzy pro a amator. Zaczna sie prawdziwe zawody, na lepsze artystycznie ujecia a nie na walke z wiatrakami
jaad75 - Wto 15 Kwi, 2008
Ja takiej bariery nigdy nie widziałem... Z drugiej strony nie wiem dlaczego informacja o pracach nad kolejną matrycą FF mają wzbudzać sensację - najpierw trzeba tę matrycę faktycznie wyprodukować, a później jeszcze gdzieś zaimplementować... W przypadku Pentaxa/Samsunga jest to kwestia 1.5-2 lat... Póki co, czekam na zaawansowany model APS-C w na przełomie 2008/2009.
BTW, Allan sprawdź PW
Allan - Wto 15 Kwi, 2008
A cenowa bariera nie jest tez jedna z barier?
Jasne ze bedzie to szlo powoli ale najtrudniej jest wyprodukowac cos po raz pierwszy.
Potem juz z gorki bo taniej i kazda firma bedzie oferowala ff.
Natomiast koniec konca nie okreslilem, moze byc i za 20 lat
To jest to o czym pisalem w temacie kamery video.
Jeszcze niedawno dysponowali nimi tylko panowie z TV, teraz chlop sobie skreci sianokosy w HDV,
jego zdolny syn zrobi odpowiedni montaz na edytorze i zdobeda
nagrode w Cann w kategorii filmow dokumentalnych
..i dobrze.
...przynajmniej zrobi sie na rynku fotografii i video gospodarka wolnorynkowa
P_M_ - Wto 15 Kwi, 2008
To wszystko pic na wode. Pikseli nie da sie juz dokladac, to powiekszaja matryce. Z procesorami w kompach bylo tak samo. Nikogo nie bedzie stac na dwa rdzenie... Na dzien dzisiejszy mamy juz czterordzeniowce w cenie okolo 500pln, wiec da sie zrobic to w ciagu roku. Jak sie kolesie z marketingu zawezma, to nie ma bata i kazdy ma FF.
Martwi mnie to o tyle, ze przeladowane matryce to kiszka, obiektywy beda dalej drogie, a fotki bedzie trzeba przechowywac na coraz wiekszych dyskach twardych.
Z czasem focenie sie (prawie) wszystkim znudzi i zaczna filmowac. Biznes bedzie sie krecil dalej. Nowa zabawka, nowe wariactwo, bo jak okreslic kupowanie czegos nietaniego, czego sie nie umie obslugiwac, przy jednoczesnym wstrecie do nauki?
|
|