|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - pomoc w wyborze aparatu do zdjec makijazu
paulinamaksis - Pią 27 Lis, 2015 Temat postu: pomoc w wyborze aparatu do zdjec makijazu witam
bardzo prosze o pomoc w wyborze aparatu do zdjęć portretowych -zdjęc makijazu.
Jestem makijazystka zalezy mi na malym aparacie ktory bede mogla wziasc ze soba , a ktory zrobi w miare ladne i wyrazne zdjecia makijazu i zachowa trojwymiarowosc twazy . Obecnie robie zdjecia nikonem d3100 i efekt ktory uzyskuje przy zblizeniach twarzy mnie nie zadowala. Myslalam o aparacie Canon PowerShot SX710HS, ale nie wiem czy dobry zoom i jego zalety akurat sprawdza sie przy tego typu fotografii. Doda
m, że interesuje mnie cos w kwocie ok 1000-1200 zl . Bardzo prosze o pomoc , albo chociaz podpowiedz na co powinnam patrzec przy wyborze
dziekuje
komor - Sob 28 Lis, 2015
paulinamaksis, jeżeli efekt z lustrzanki D3100 Cię nie zadowala, to sądzisz, że jakiś kompakt będzie lepszy? Jakie oświetlenie stosujesz przy swoich zdjęciach? Odpowiednie oświetlenie przy portrecie to podstawa. Odpowiednia ilość i jakość światła. Kompakt sprawi się tylko gorzej, nie lepiej.
|
|