forum.optyczne.pl

Lornetki - Serwis Vanguard

stub - Pon 14 Kwi, 2008
Temat postu: Serwis Vanguard
Witam,

Przepraszam za pytanie, jeśli gdzieś pojawiła się na nie odpowiedź, jednak nie znalazłem. Kupiłem jakiś czas temu już lornetkę Vanguard (słaba, ale jestem amatorem), niestety podczas jednego z wyjazdów plenerowych odpadła mi taka otulina z części przez którą się patrzy. Szukałem w internecie sklepów, które sprzedają lornetki, jednak nie dostałem odpowiedzi czy można nabyć jakieś części, albo do kogo się zwrócić w sprawie naprawy. Chodzi chociaż o informację, czy takich części się nie produkuje, czy powinienem kupić nową, a tą dać małej bratowej do zabawy ;)

dzięki za wszelką pomoc

Krzysztof

[ Dodano: Pon 21 Kwi, 2008 ]
widzę jednak, że Vanguard to nie najlepsza firma od strony serwisowania. Jeśli nic w tym temacie nie wiadomo, proszę o usunięcie tego tematu przez administratorów - nic nie wnosi do forum. Dzięki ;)

Prysiu - Pon 21 Kwi, 2008

Hej! W Polsce Vanguardem zajmuje się dokładnie firma 4idea. Generalnie V. jest sprzedawany w większości Saturnów i Media Marktów, więc możesz podejść do najbliższego i zapytać o sprowadzenie części - tylko bądź upierdliwy, bo czasem kierownikom się po prostu nie chce załatwiać takich rzeczy :P

[ Dodano: Pon 21 Kwi, 2008 ]
A tak z ciekawości zapytam, co to za model lornetki?

stub - Wto 22 Kwi, 2008

Dzięki za odpowiedź, nie omieszkam skorzystać z podpowiedzi, jeśli wydarzy się coś ciekawego odpiszę ku potomnym. Dzięki jeszcze raz :wink: