|
forum.optyczne.pl
|
 |
Filtry, konwertery i soczewki - Opinie o przystwce 3D
Preskaler - Pią 18 Gru, 2015 Temat postu: Opinie o przystwce 3D Brałem się już w swoim życiu za prawie wszelkie rodzaje zdjęć w tym także stereo (wykonywanie dwóch zdjęć z dwóch położeń jednego aparatu) ale od jakiegoś czasu męczy mnie to, że do zdjęć "szybkich" (reporterskich) w formacie 3 D pewnie najlepiej było by zastosować przystawkę (?). Tu pytanie do Was. Czy ktoś robi lub robił zdjęcia przy pomocy przystawki (nasadki na obiektyw z czterema lustrami)? Jeśli tak to jaka jest jakość fotek i czy lustra zastosowane w tych przystawkach to zwykłe "badziewie" pochodzące z lusterek szklanych (srebrzonych lub aliminiowanych) gdzie światło przechodzi przez warstwę szklaną? A może jednak jest to szkło szlifowane i warstwa odbijająca jest na zewnętrznej stronie szkła? Poza tym pytanie - gdzie ew. nabyć taką przystawkę?
Robienie takich zdjęć z dwóch lustrzanek to też niewygodna czynność a kupno byle jhakiego aparatu kompaktowego z funkcją 3D mnie nie zadowala bo jakość gorsza i dodtkowy (któryś kolejny) aparat będzie sie walał po domu. A może same lustra można gdzieś kupić?
|
|