|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Tani, używany kompakt z 1080p i odchylanym ekranem.
Wojmistrz - Czw 31 Gru, 2015 Temat postu: Tani, używany kompakt z 1080p i odchylanym ekranem. Muszę zbudować bardzo tanie, samodzielne, kabinowe studio nagraniowe na minimum dwanaście kamer. Projekt jest bardzo odważny, choćby ze względu na cztery auto-slidery umieszczone na ścianie, ale mniejsza o to. Kombinuję jak obniżyć koszty, więc gdzie mogłem w projekcie użyłem rejestratorów samochodowych/kamer sportowych, ale to bardzo szerokie kąty. Chcę uniknąć kupowania typowych kamer dlatego przynajmniej kilka zamierzam zastąpić aparatami. Mam pustkę w głowie co do modeli aparatów, które mają filmowanie 1920x1080 nie mniej niż 24fps i koniecznie obracany/odchylany obraz, by ktoś filmowany się widział i nie wychodził z dość wąskiego kadru. Najfajniej jak by miały zasilanie i ładowanie USB i czego pewnie nikt mi nie podpowie, łatwo się rozbierały by np wyciągnął dodatkowe przewody na zewnętrzne sterowanie. Światła będzie "dość" więc nie jestem wymagający jeśli chodzi o ISO i te sprawy
|
|