|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe lustrzanki - Nikon D500 = najlepsza obecnie lustrzanka APS-C :?:
Sunders - Sro 06 Sty, 2016 Temat postu: Nikon D500 = najlepsza obecnie lustrzanka APS-C :?: Aparat dla tych, którzy czekali na następcę D300s /"pozbawiony" lampy błyskowej/.
Swoją specyfikacją / http://www.nikon.com/news/2016/0106_dslr_02.htm / wydaje się kłaść na łopatki wszelką konkurencję w swojej klasie. Zapowiada się rewelacyjnie. Wątpliwości budzi jedynie zastąpienie magnezu materiałem kompozytowym w przedniej części obudowy - czy słusznie
Ciekawe kto jest producentem matrycy osiągającej czułość do ISO 51200 / ISO 16000 Canona 7D mk II wygląda przy tym bladziutko /
Zapowiadana cena 2 tys. dolarów - zbliżona do obecnej ceny D750, czy relatywnie nie za wysoka .
Ciekawe czy tym razem obejdzie się bez problemów z upilnowaniem jakości i jej powtarzalnością
[ Dodano: Sro 06 Sty, 2016 19:25 ]
http://fotoblogia.pl/8211...erwsze-wrazenia
matys - Sro 06 Sty, 2016
Jeśli matryca okaże się dobra to będzie hit niczym D300s. Z ceną trochę zaszaleli(jak to Nikon ostatnio lubi), na pewno spadnie trochę po kilku miesiącach. D7200 był wyceniony na $1699.95 podczas premiery, a gdzie jest teraz? Okolice $1100. D7mk2 kosztował $1799
Specyfikacja na papierze robi wrażenie. Wszystko wyjdzie w praniu. Na razie nie wiemy co to za matryca i co to za AF. D500 nie ma lampy wspomagającej AF co jest trochę dziwne. Nawet D3100 taką ma. Czyżby byli aż tak pewni nowego AF ? "Autofocus Sensitivity -4 to +20 EV" - interesujące
Chciałem sobie kupić w najbliższych miesiącach d7200, teraz już wiem, że tego nie zrobię.
MM - Sro 06 Sty, 2016
Emeryturka zbliża się dużymi krokami. Jestem od trzech lat pozbawiony APS-C i długiego tele. Na samoloty trzeba będzie pomyśleć o zakupie takiego Nikona z jakimś szkiełkiem. Może być Sigma 150-600 S Odprawy spokojnie wystarczy na taki prezencik
Sunders - Nie 10 Sty, 2016
W bazie aparatów optyczne.pl można przeczytać m.in.:
"Lampa błyskowa Wbudowana"
http://www.optyczne.pl/in...p=dowolny&sort=
Czy aby na pewno D500 ma wbudowaną lampę. Skąd pochodzi ta informacja?
MM - Nie 10 Sty, 2016
Pewnie rozpędzili się i napisali bo poprzednik posiadał lampę.
grall - Pon 11 Sty, 2016
MM napisał/a: | Emeryturka zbliża się dużymi krokami. Jestem od trzech lat pozbawiony APS-C i długiego tele. Na samoloty trzeba będzie pomyśleć o zakupie takiego Nikona z jakimś szkiełkiem. Może być Sigma 150-600 S Odprawy spokojnie wystarczy na taki prezencik |
no co Ty Mariusz o emeryturze już prawisz ... a kto będzie siekierezady dokumentował i rozganiał
MM - Wto 12 Sty, 2016
Szkolę następców. Fakt.... idzie jak po grudzie. Młodym się myśleć nie chce, wszystko by chcieli robić "w automacie" D300 to dla nich tajemnicza machina nie do rozkminienia - bo tam trzeba umieć cokolwiek ustawić.
grall - Wto 12 Sty, 2016
najpierw musza sie nauczyć podstaw fotografii a potem przeczytać instrukcje obsługi żeby Twoje nauki miały sens.
choć tez miałem oczy jak piec złotych w pierwszy dzień pracy jak po kilkunastu latach przeszedłem z canona na nikona
|
|