|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - pilot
pseudonim_art - Czw 17 Kwi, 2008 Temat postu: pilot Witam,
Czy ktos z Was stosowal pilot Delta RM-E5 jako zamiennik za oryginalnego pilota Nikon ML-L3 ? Co generalnie sadzicie o takich zamiennikach ?
Z gory dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam
PA
sRc - Czw 17 Kwi, 2008
ja uzywam jakiegos taniego - 25 zl - zamiennika do canona. Chodzi bez zarzutu. Wyglada 2x lepiej niż oryginalny. Wyrafinowanej technologii to tam nie ma. Wszystko działa chyba podobnie
pseudonim_art - Czw 17 Kwi, 2008
tez tak mysle ze to prosta budowa i proste dzialanie ale wolalem zasiegnac informacji od kogos kto uzytkuje. pozdrawiam
kozidron - Wto 22 Kwi, 2008
nie mam akurat tego modelu, o którym wspominasz ale mam elmak'a Mini Mak Foto 2, no niestety nie jest z nim tak dobrze jak to opisane w parametrach technicznych (to znaczy na 20metrów to on nie działa ale nie wazne bo metr wystarczy do wyzwalania ze statywu), zreszt± wiesz co , cena tej delty jest tak niska, że warto zaryzykować.....
sławek_38 - Wto 22 Kwi, 2008
No tak, dzi¶ chciałem kupić wężyk, ale namówił mnie sprzedawca na Elmaka za 45 zł,( zamiennik RC-1, RC-5) pytałem w Media czy pasuje do 30D, i w domu sie okazuje że nie pasuje Tak my¶lałem że co¶ nie tak, bo pamiętałem że do pilota tego 30D umieszczało się jaki¶ odbiornik w miejscu lampy - gdzie¶ to widziałem. No cóż jutro od nowa Polska Ludowa
kozidron - Wto 22 Kwi, 2008
no niestety elmaki nie chodza na 30d i 40d u mnie się sprawdza na 400tce, swoja drog± to sprzedawcy w media to lec± w kulki........
mnich - Sob 24 Maj, 2008
Phottixa polecam
spory zasięg ~100 m.
Cena około 150 pln.
|
|