|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu bez lustra z wymienną optyką - Panasonic DMC-GF5
superluki5 - Czw 04 Lut, 2016 Temat postu: Panasonic DMC-GF5 Witam chce kupić aparat do 800zł będę go używał do zrobienia zdjęć krajobrazu, rekonstrukcji bitew i filmowania. Mój wybór padł na Panasonic DMC-GF5 dobry wybór będę kupował z tej aukcji http://allegro.pl/aparat-...5840182825.html
Autostopowicz - Sob 06 Lut, 2016
Właśnie z tej aukcji zamówiłem i rewelacja,jeśli chodzi o mnie.
superluki5 - Pon 08 Lut, 2016
Autostopowicz napisał/a: | Właśnie z tej aukcji zamówiłem i rewelacja,jeśli chodzi o mnie. | w jakiej jakości nagrywa filiki full HD 30 klatek ? dobre robi zdjęcia ?
Wojmistrz - Wto 09 Lut, 2016
superluki5, dlaczego akurat GF5, a nie np G5? Pod filmowanie, DMC-G5 jest znacznie lepiej przygotowany. Wejście mikrofonu, stopka, obrotowy ekran na prawdę robią swoje. Chociaż nie jestem miłośnikiem AVCHD, to jednak jak na ten sprzęt nie jest to bez znaczenia. FullHD w 25fps (30 to standard amerykański) możesz kręcić w AVCHD, co da lepszy efekt niż Panasonikowe MP4, a jak byś chciał 50fps, to jest gigantyczna różnica między 17Mbps w GF5, a 28Mbps w G5. Warto dozbierać lub kupić nawet używany.
|
|