|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Olympus Stylus XZ-2 czy Olympus Stylus 1s? który lepszy
Czeslaff - Nie 21 Lut, 2016 Temat postu: Olympus Stylus XZ-2 czy Olympus Stylus 1s? który lepszy zastanawiam się czy Stylus 1s z nowym obiektywem w porównaniu do swojego nieudanego pod tym względem poprzednika Stylusa 1, w jakości zdjęć jest lepszy od Stylusa XZ-2 i wogóle który wypada lepiej Stylus XZ-2 czy Stylus 1s. Czytałem sporo dobrych opinii o XZ-2 i gdyby nie zoom optyczny zaledwie 4-krotny to bym się na niego zdecydował. Czy Stylus 1s po wymianie obiektywu jest porównywalny z XZ-2? może ktoś podeśle link do testu
Olympusa Stulusa 1s? proszę o opinie najlepiej użytkowników obu tych aparatów.
Sunders - Nie 21 Lut, 2016
Czeslaff napisał/a: | zastanawiam się czy Stylus 1s z nowym obiektywem w porównaniu do swojego nieudanego pod tym względem poprzednika Stylusa 1, w jakości zdjęć jest lepszy od Stylusa XZ-2 |
Nie.
Czeslaff napisał/a: | który wypada lepiej Stylus XZ-2 czy Stylus 1s |
Nie licząc trochę lepszego trybu filmowania, szybszej serii i wydajniejszego akumulatora w 1s, to jednak XZ-2.
Czeslaff napisał/a: | gdyby nie zoom optyczny zaledwie 4-krotny to bym się na niego zdecydował |
Większa krotność zooma w 1s jest okupiona jego niższą jakością.
Czeslaff napisał/a: | Czytałem sporo dobrych opinii o XZ-2 |
Niestety dostępne są już chyba tylko używane.
Czeslaff - Nie 21 Lut, 2016
ok. dzięki za odpowiedź, pomoże mi dokonać dobrego wyboru
|
|