|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Canon G7X czy Panasonic LX100 czy Canon G5 X czy SONYRX100M3
Digital - Sro 24 Lut, 2016 Temat postu: Canon G7X czy Panasonic LX100 czy Canon G5 X czy SONYRX100M3 Aparat ma służyć zarówno do zdjęć jaki do kręcenia filmów. Przydałaby się możliwość podpięcia urządzeń peryferyjnych: mikrofon, lampa.
Który z modeli
Canon G7X
Panasonic LX100
Canon G5 X
Sony RX 100 III będzie najbardziej przydatny w nagrywaniu filmów i robieniu ładnych zdjęć?W Internecie jest cała masa opinii i już mam mętlik w głowie dlatego szukam pomocy.
koraf - Sro 24 Lut, 2016
Wg mnie najlepsze fotki da Ci lx100 (matryca mikro 4/3 + jasny obiektyw) jak również filmy 4k, następnie rx100III, później g7x i g5x.
Sam szukam odpowiedniego kompaktowego cyfraka i moim zdecydowanym faworytem z podanych jest lx100.
Robiłem testy porównawcze w sklepie lx100 i g7x i zdecydowanie wygrywa lx 100, szczególnie na ISO> 800.
parkinsun - Sro 24 Lut, 2016
Tak jak napisał kolega wyżej - też obstawiam LX100. Na razie nie kupuję, bo mam czas do maja, a może wyjdzie LX200?
Niestety nie ma on możliwości podłączenia mikrofonu.
Wojmistrz - Sro 24 Lut, 2016
LX100 jest super, ale ma dwa i pół minusa. Kolega już wspomniał o braku możliwości podłączenia mikrofonu, a ten wewnątrz nagrywa dość cicho. Kolejny minus to brak obracanego ekranu, a nawet uchylnego no i pół minusa od siebie. Moja sztuka, w pełni czarna, była jakaś trefna i zaczęła brudzić ręce (konkretnie przedni pierścień, który można wymontować do instalacji auto cap), aż wytarła się w kilka dni do gołego metalu. Aparat wrócił do sklepu.
marta1989 - Czw 25 Lut, 2016
Witam. Jestem użytkowniczką lx 100 od miesiąca i gorąco go polecam. Aczkolwiek zgadzam się że dźwięk nagrany jest w miarę cichy.
parkinsun na lx 200 chyba nie ma co liczyć ale ma nie długo wyjść tz- 100 i wydaje mi się być niezłą próbą
parkinsun - Sob 27 Lut, 2016
marta - ten tz100 to jakiś żart? Nie dość że ciemny obiektyw, bo od 2.8.. to jeszcze matryca z 4/3 zmalała do 1 calowej. No i gdzie tu ta rewolucja?
Wojmistrz - Nie 28 Lut, 2016
Nie ma rewolucji, jest większy zoom. TZ to nie ta sama linia co LX. TZ100 jest na pewno rewolucyjny w swojej linii.
|
|