|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - kompakt z jasnym obiektywem
Konradomoreno - Sob 26 Mar, 2016 Temat postu: kompakt z jasnym obiektywem Witam, szanownych forumowiczów. Stoję przed wyborem kompaktu (WŁOŻYĆ DO KIESZENI). zależy mi na jasnym obiektywie - dobre zdjęcia w słabym oświetleniu (pomieszczenia,las, wieczór, noc, KONCERTY....). Po analizach mam kilka typów nicon P7700, olympus xz-10, PANASONIC DMC-LX7, canon G15.
Chodzi mi o dobrą jakość zdjęć POZDRAWIAM
Wojmistrz - Sob 26 Mar, 2016
Jaki budżet max?
LEX - Sob 26 Mar, 2016
Z proponowanych najdroższy model
jacabad - Sob 26 Mar, 2016
To moze jak juz chcesz wkładać coś jasnego i dobrego do kieszeni to od razu Panasonic LX100 inwestycja na bardzo długo ale aparat rewelacja w tej klasie nie ma sobie równych , choć ostatnio kupiłem zonie Canon G7X z jasnym obiektywem i tez rewelacja ale panas to klasa sama w sobie.
Konradomoreno - Wto 29 Mar, 2016
Wojmistrz napisał/a: | Jaki budżet max? |
chciałbym przeznaczyć max 1000zł...
Sunders - Wto 29 Mar, 2016
Konradomoreno napisał/a: | Stoję przed wyborem kompaktu (WŁOŻYĆ DO KIESZENI). zależy mi na jasnym obiektywie /.../ mam kilka typów nicon P7700, olympus xz-10, PANASONIC DMC-LX7, canon G15. |
Z podanych najjaśniejszy obiektyw ma Panasonic, ale najlepszą optykę ma Nikon, jednak najłatwiej do kieszeni włożyć Olympusa
Jeśli będziesz korzystał tylko z formatu zapisu JPEG, to jakość zdjęć wszystkie dadzą podobną - w takim wypadku bierz Panasonica. Jeśli jednak będziesz chciał bawić się w obróbkę plików formatu RAW weź lepiej Nikona.
marta1989 - Wto 29 Mar, 2016
Hm a może panasonica fz200? kosztuje koło 1000zł a ma jasny obiektyw ze stałym światłem f2.8, tylko on niestety będzie na taką trochę większą kieszeń
Wojmistrz - Wto 29 Mar, 2016
marta1989, fz200 nie mieści się w kieszeni, poza tym jest sporo kompaktów ze światłosiłą zaczynającą się np od f/1.8.
|
|