forum.optyczne.pl

Sklepy i promocje - Sklepu w Warszawie lub Krakowe szukam

starek - Pon 21 Kwi, 2008
Temat postu: Sklepu w Warszawie lub Krakowe szukam
Witam,
wybieram sie do Wawy i Krakowa.
Szukam sklepu, gdzie będę mógł przetestować kilka obiektywów przed kupnem, no i który nie jest jakoś dramatycznie drogi.
Kupując na fotobogutti wszystko było ok, ale potem konieczność dostrajania szkła do korpusu itp.
Poza tym czytałem dużo w opisach, ze warto przetestować, bo różne egzemplarze się trafiają, dlatego wole na miejscu a nie przez sieć.
Jakie zatem sklepy w Warszawie i Krakowie polecacie?

MM - Pon 21 Kwi, 2008

Ten grubas z fotobogutti potrafi dość często naciągać finansowo ludzi. Ja bym tam nie kupował. Oczywiście jak znasz ceny to nie dasz się naciągnąć. Znam sklep, gdzie możesz testować do bólu, niestety nie jest to Wawa ani Kraków.
starek - Wto 22 Kwi, 2008

no cena była ok.

Szukam teraz szerokiego szkła do EOS-a 350D. Myślałem nawet o 10-20 Sigmy, lub Canona.
Ale nie kupię już przez sieć, jedynie w sklepie, gdzie zobaczę jak działa z moim korpusem. Jakie sklepy w Wawie i Krakowie - polecacie?

boogi58 - Sro 28 Maj, 2008

Polecam sklep Fotopanorama w Krakowie. Miła obsługa, możliowość przetestowania sprzętu (www.fotopanorama.pl)
Bumber - Sro 28 Maj, 2008

A ja polecam Foto-Plus w Krakowie (www.sklepfotograficzny.pl). Miła i fachowa obłsuga, dadzą też przeprowadzić test ostrości. Sam kupowałem i cykałem zdjęcia przed zakupem, gdyż Sigma 17-70 dośc często gryzie się z puszkami Canona.
Mario_Z - Nie 06 Lip, 2008

starek napisał/a:
no cena była ok.

Szukam teraz szerokiego szkła do EOS-a 350D. Myślałem nawet o 10-20 Sigmy, lub Canona.
Ale nie kupię już przez sieć, jedynie w sklepie, gdzie zobaczę jak działa z moim korpusem. Jakie sklepy w Wawie i Krakowie - polecacie?

Mam podobny dylemat co "starek", tylko potrzebuje sklepu w Warszawie lub w Poznaniu.
Możecie polecić jakiś sklep w wymienionych miastach.

fatman - Nie 06 Lip, 2008

W Poznaniu nie masz sklepu z prawdziwego zdarzenia.
Pozostaje Foto-raj (http://www.foto-raj.pl) gdzie można na przykład Sigmy wypożyczyc na 3 dni lub dłużej i pocykać. Opłatę odejmują przy zakupie od ceny.

Mario_Z - Sob 12 Lip, 2008

raj.pl znam, ale dzięki.
Smola - Sro 16 Lip, 2008

W wawie potestowac mozesz w Fotojokerze w Arkadii, Fotostradzie w Blue City, Sigma Centrum w Blue City.