|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - jakie body zamiast Canon EOS 350D - aby pasowaly moje obiekt
gotka - Wto 12 Kwi, 2016 Temat postu: jakie body zamiast Canon EOS 350D - aby pasowaly moje obiekt Witam.
Od wielu lat użytkuję Canona EOS 350D. Dokupiłam sobie obiektywy i mam obecnie:
- Canon 55-250mm 4-5.6 IS II
- Canon 50 mm 1.8 II
- Canon 10-22 mm 3.5 - 4.5
I niestety wysiadło mi body Zawiesza się i nie chce robić zdjęć i mogę zrobić co najwyżej 2 zdjęcia na każdą kartę. Rozważam albo naprawę albo kupno nowego body. Tylko jakie powinno być aby pasowało do tych obiektywów? Doradźcie coś proszę. Z góry dziękuję. Goska
chester - Wto 12 Kwi, 2016
Jakiekolwiek EOS czterocyfrowy, trzycyfrowy, dwucyfrowy, albo 7D/7D2.
Nie polecę konkretnego modelu, to głównie zależy od budżetu.
Dżozef - Wto 12 Kwi, 2016
Może warto najpierw sformatować kartę?.
Wojmistrz - Wto 12 Kwi, 2016
gotka, err99?
gotka - Sro 13 Kwi, 2016
Moge spróbować z formatowniem karty ale mam ich kilka i z kazda jest tak samo...2 zdjęcia i koniec i żadnego komunikatu bledu.
muzyk - Sro 13 Kwi, 2016
gotka napisał/a: | I niestety wysiadło mi body |
Być może pada migawka, albo styki między body a obiektywem robią błąd.
Zdejmij obiektyw i spróbuj "zrobić zdjęcie" bez niego - czy pokaże się błąd.
Spróbuj z każdym obiektywem - jeśli z każdym błąd, a bez obiektywu nie, to być może styki w aparacie - w bagnecie.
gotka napisał/a: | Rozważam albo naprawę albo kupno nowego body. Tylko jakie powinno być aby pasowało do tych obiektywów? |
Canony: XXXXD, XXXD, XXD i XD - wszystkie z matrycą APSC.
Z nowych: 700D, 70/80D, 7D2 - jeśli budżet odpowiedni.
komor - Sro 13 Kwi, 2016
muzyk napisał/a: | Canony: XXXXD, XXXD, XXD i XD - wszystkie z matrycą APSC. |
Uściślając: z serii XD tylko 7D oraz 7D Mark II mają matryce APS-C, natomiast 6D, 5D wszelkich odmian i 1D wszelkich odmian – mają matrycę pełnoklatkową lub nieco mniejszą APS-H i z Twoich obiektywów tylko z 50mm f/1.8 będą pracowały.
muzyk - Sro 13 Kwi, 2016
komor napisał/a: | Uściślając: z serii XD tylko 7D oraz 7D Mark II mają matryce APS-C, natomiast 6D, 5D wszelkich odmian i 1D wszelkich odmian – mają matrycę pełnoklatkową lub nieco mniejszą APS-H i z Twoich obiektywów tylko z 50mm f/1.8 będą pracowały. |
Napisałem: "wszystkie z matrycą APSC"
gotka - Sro 13 Kwi, 2016
dziekuje za wszytskie komentarze. a jakie body polecacie teraz? ja juz od dawna nie jestem w temacie zakupu aparatow i nie wiem co i jak. cena tak do 3-3,5 max, ale wolalabym ciutke mniej
Wojmistrz - Sro 13 Kwi, 2016
70D, 700D
|
|