|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - Test obiektywu Sigma A 50-100 mm f/1.8 DC HSM
Arek - Pon 25 Kwi, 2016 Temat postu: Test obiektywu Sigma A 50-100 mm f/1.8 DC HSM http://www.optyczne.pl/in...ywu&test_ob=391
Zapraszam!
Arek
siosio - Pon 25 Kwi, 2016
Za mało na wybór redakcji Optyczne ... ?
Arek - Wto 26 Kwi, 2016
Wahałem się do samego końca. Przeważyło o włos, że jednak nie. Jakby nie było tej sferycznej, znaczek by się jednak należał.
muzyk - Sro 27 Kwi, 2016
Arek napisał/a: | Jakby nie było tej sferycznej, znaczek by się jednak należał. |
Hmm, mogłeś dać ze względu na nietuzinkowe parametry i jednak zarąbisty obrazek.
To jest patent - kupić jedno szkło i mieć w nim kilka porządnych stałek 1.8 jednocześnie.
as... - Czw 28 Kwi, 2016
Obiektyw wręcz szalony jeśli chodzi o światło...
Czas na niego!
Andrzej.M. - Pon 16 Maj, 2016
Świetne szkło! Mam tylko nadzieję że będzie również do Pentaxa.
muzyk - Wto 17 Maj, 2016
Andrzej.M. napisał/a: | Mam tylko nadzieję że będzie również do Pentaxa. |
Nadzieja matką głupich... ale kto wie? Może Sigma w ramach rewanżu wypuści na cześć kajedynki podobny zoom pod FF?
Sunders - Wto 17 Maj, 2016
muzyk napisał/a: | Może Sigma w ramach rewanżu wypuści na cześć kajedynki podobny zoom pod FF? |
muzyk, myślisz, że stworzą wersje kolekcjonerskie swoich szkieł serii A do Pentaksów?
Coś na wzór takich puszek:
mozer - Wto 17 Maj, 2016
Pentax zrobi - popsuje tylko jakość optyki i doda maskowanie ochronne, żeby chybki strzelec ukryty w krzakach pozostał niezauważony.
muzyk - Wto 17 Maj, 2016
Sunders napisał/a: | myślisz, że stworzą wersje kolekcjonerskie swoich szkieł serii A do Pentaksów?
Coś na wzór takich puszek: |
No aż takich pentaxotrysków bym nie oczekiwał, ale może jakieś złote litery chociaż, złoty linia, no i oczywiście pełne dopasowanie, by rysy na aparacie nie powstawały.
Andrzej.M. - Wto 17 Maj, 2016
muzyk napisał/a: | pełne dopasowanie, by rysy na aparacie nie powstawały. | Ciekawe że o tym wspomniałeś bo pod K-1 zadeklarowali wymianę serwisową dla użytkowników korpusu. Chociaż to szkło jest raczej pod małą klatkę. Więc nie ma aż takiej potrzeby...
fides - Wto 17 Maj, 2016
Ostatnie słowo musi należeć do Andrzej.Makuch
http://forum.optyczne.pl/viewforum.php?f=23 patrz po prawej
|
|