forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Cyfrowy kompakt do 400 zł.

InSane - Pon 25 Kwi, 2016
Temat postu: Cyfrowy kompakt do 400 zł.
Na wstępie chce powiedzieć wszystkim cześć! Jestem nowym użytkownikiem, a to mój pierwszy post :)

A teraz konkrety. Jestem studentem, pracowałem dorywczo i zarobiłem sobie na moje pierwsze wakacje za granicą. Niestety mój telefon jest trochę przestarzały(Galaxy Ace 2), a na zakup nowego nie mogę sobie pozwolić. Chciałbym mieć fajną pamiątkę w postaci dobrej jakości zdjęć,a wyczytałem, że taki kompakt za niewielką cenę sprawdza się idealnie na takie wakacje. Na aparatach nie znam się w ogóle, jestem kompletnym amatorem. Przeglądałem mnóstwo postów, czytałem różne opinie i dowiedziałem się tylko tego, że przy tej cenie wszystko jest tak samo słabe i badziewne. Niestety nie mam innego wyboru, nie mogę przeznaczyć więcej niż te 400 zł, więc będę musiał wybrać coś z tej półki cenowej.

(Podsumowując kompakt do 400 zł[może nawet ciut więcej], do krajobrazów i portretów, dla amatora, który wolałby za dużo nie grzebać w ustawieniach)

Znalazłem parę modeli, ale jestem otwarty na każdą propozycję:

1) Nikon Coolpix S2900
2) Canon IXUS 160
3) Sony Cyber-shot DSC-W830
4) Nikon Coolpx S33
5) Samsung WB35F
6) Sony Cyber-shot DSC-WX80

Niestety tylko ostatni ma matrycę CMOS, a czytałem, że najlepiej kupić aparat z tą właśnie matrycą. Czekam na wasze opinie i z góry dziękuję za każdy rodzaj pomocy.

[ Dodano: Wto 03 Maj, 2016 10:23 ]
UP.

Nikt nie ma nic do powiedzenia? :/