|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe kompakty - Zakup Canon G7X.
hamsik - Sro 04 Maj, 2016 Temat postu: Zakup Canon G7X. Po roku przemyśleń postanowiłem zrealizować zakup G7X.
Raczej przez internet. Na Ceneo itd. dużo czytałem opinii dot. różnych sklepów, zwracałem głównie uwagę na opinie negatywne.Bardzo dużo było opinii " .. przesłali mi towar używany..".
Jak powinien być oryginalnie zapakowany G7X ? Czy na wyświetlaczu powinna być jakaś folia ochronna , czy pudełko powinno mieć jakąś plombę / fabryczną naklejkę / ?
A w ogóle w którym sklepie najlepiej jest bezpiecznie dokonać zakupu ?
rafalik - Czw 05 Maj, 2016
Kup w mm lub saturnie najlepiej stacjonarnym i tyle. W tych sklepach masz 30 dni na zwrot (jak nie będzie śladów jakiegoś dużego używania (sam zwracałem). Szukaj oryginalnych naklejek zabezpieczających pudełko a nie sklepowych. Nie kupuj w tych sklepach zdalnie (mm/saturn bo trafić może się właśnie taki zwrócony)
hamsik - Czw 05 Maj, 2016
No właśnie chodzi o te naklejki oryginalne. Byłem w Saturnie i sprzedawca powiedział ,że wszystkie opakowania są otwarte. A to jeszcze pytanie jakie początkowe ustawienia powinien mieć nowy / nie używany / G7X ? Mam tu na myśli ustawienie pokręteł jak i ustawienia w menu.
jak są otwarte to o czymś świadczy... ten model z kompaktów premium raczej nie jest mocno chodliwy to pytanie dlaczego są otwrte ludzie zwrócili czy co ??
Menu to zawsze masz zresetowana wchodzi się w ustawienia aparatu i przywróć ustawienia fabryczne to samo pokrętło nie odróżnisz .
Ja kupując w media markt lx100 (którego i tak oddałem bo miał wadę dobrze że 25 dniu ją odkryłem - bród na matrycy do tego już pierwszy kurz wpadł do obiektywu...) to były 3 pudełka z ich zabezpieczaniem a tylko jeden (wer czarnej) miał oryginalną nalepkę/zabezpieczenie panasonica na zamknięciu.
Tłumaczą,że otwierają w celu sprawdzenia .
w którym te bajki sprzedają ? ja na okęciu w awie kupiłem a6000 i jakoś te co leżały a było w koszu za 20 ich miały oryginalne naklejki i panasonic jak wyżej ściema jakich mało....
Czy jakby sprzedawali np ptasie mleczko też by otwierali... aby sprawdzić...
poszukaj lepiej informacji o bolączkach aparatu i sprawdź czy w egzemplarzu występują może jakiś zwrot był...
[ Dodano: Czw 05 Maj, 2016 13:23 ]
I tak z ciekawości dlaczego ten model ? bo nie jest on popularny
Dlaczego ten model - chyba potęga internetu. Raczej pochlebne opinie o nim czytałem , w miarę dobra optyka ,ruchomy ekran; dla mnie to jest bardzo ważne .
|
|