forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Na co się przesiąść z 400D?

rafalg - Sob 26 Kwi, 2008
Temat postu: Na co się przesiąść z 400D?
Witam wszystkich, mam dylemat odnośnie następcy mojego 400D. Czuję od pewnego czasu pewien niedosyt który dotyczy mojegoa obecnego aparatu a szczególnie kwestii funkcjonalności. Już nie wspomnę o tym że zrobił sie z deczka nie adekwatny do posiadanej obecnie, po ostaniej wymianie, przeze mnie optyki. Wiadomo zdjęcia robi nie aparat tylko ten co nim steruje. Ale jednak chciałbym się na coś innego/lepszego przeżucić i tu jest problem. Brać się za 40D, czy od razu za 5D lub jego nastepcę ? Szególnie że obiektywy ostanio kupiłem raczej z myślą o pełnoklatkowym aparacie, na który trochę mnie w tej chwili nie stać dlatego jako okres przejsćiowy myśałem właśnie o 40D tylko czy warto? Pomóżcie.
MM - Sob 26 Kwi, 2008

Nie mam pojęcia jakiego typu zdjęcia preferujesz, ale patrząc na optykę stawiałbym na 5D.
koraf - Nie 27 Kwi, 2008

Musisz jak zauważył MM sam sobie odpowiedzieć jakie foty chcesz robić ? Jak już odpowiesz na pytanie to łatwo będzie dobrać puszkę :wink: może oprócz 5d również 40d ?
rafalg - Nie 27 Kwi, 2008

MM napisał/a:
Nie mam pojęcia jakiego typu zdjęcia preferujesz, ale patrząc na optykę stawiałbym na 5D.

I chyba tak zrobię, tylko jeszcze trochę poczekam może się MKII pojawi a wtedy obecny powinien trochę stanieć. Pozdrawiam.