|
forum.optyczne.pl
|
 |
Filmowanie cyfrowe - Kamera do monitoringu - parametry
wirtualny - Nie 29 Maj, 2016 Temat postu: Kamera do monitoringu - parametry Jakimi parametrami powinna cechować się kamera do monitoringu przemysłowego - wewnętrznego i zewnętrznego. Zależy mi na tym, aby obraz był możliwie wyraźny, aby można było rozpoznać szczegóły jak nr rejestracyjne, twarz i inne znaki szczególne. Ale z drugiej strony nie mogą też zawierać zbyt dużej ilości miejsca na dysku.
janko125 - Pon 30 Maj, 2016
Obecnie innych niż kamer IP raczej się nie stosuje. Te z full hd o rozdzielczości min 2mpx są optymalne, bo dają dobrej jakości obraz oraz nie zajmują zbyt dużej ilości miejsca na dysku.
Zwykle wybiera się ogniskową szerokokątną - ze względu na jej praktyczność. Opcjonalnie doświetlenie na podczerwień.
Pytaj jeszcze gości z iProvel. Na link masz do nich kontakt.
Wojmistrz - Pon 30 Maj, 2016
Mylisz się, nikt poważny nie stosuje kamer IP bynajmniej Wi-Fi, tylko podtynkowo kabel. W zabezpieczanych sieciach stosuje się kamery z zasilaniem po LAN (PoE).
janko125 - Wto 31 Maj, 2016
A gdzie ja napisałem, że to ma iść na wifi? To oczywiste, że miałem na myśli kabel.
Wojmistrz - Wto 31 Maj, 2016
Nie takie oczywiste Nie sprecyzowałeś, a większość produkowanych kamer IP działa bezprzewodowo.
|
|