forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - Canon 5D

czerwiniak - Nie 27 Kwi, 2008
Temat postu: Canon 5D
Jakoś się pogubiłem, i nie mogę dać sobie rady. Jak robię na Manualu to wszystko jest OK. ( dotyczy prześwietlenia, i niedoświetlenia. Jeżeli wejdę w funkcję AEB i mam na "M" to spokojnie mogę zjechać do zera. Jeżeli przestawię aparat na AV, TV, lub P to pokazuje mi na 1 i 2 kropeczki, prawie dwa na +, i za cholere nie mogę na zero zejść. Wszystkie foty wychodzą prześwietlone
Czy coś poprzestawiałem w Custom Function?
Jak z tego wybrnąć.
Pozdrawiam

paski27 - Nie 27 Kwi, 2008

co to za kropeczki te co widzisz w wizjerze jak masz podzialke od expozure

[ Dodano: Nie 27 Kwi, 2008 ]
jest tam funkcja bezpieczne przechodzenia do av i reszty programew sprobuj to wlaczyc

no i upewnij sie czy ci nieprzeswietla bo masz ustawione iso na wiecej niz 400

paski27 napisał/a:
co to za kropeczki te co widzisz w wizjerze jak masz podzialke od expozure

jest tam funkcja bezpieczne przechodzenia do av i reszty programew sprobuj to wlaczyc

no i upewnij sie czy ci nieprzeswietla bo masz ustawione iso na wiecej niz 400

Czy mam na 400 czy na 3200 to nie ma różnicy, do albo mi do czasu dobiera przysłone, albo do przysłony czas.
Tak jak pisałem.
Dodaje fotę

ok lapie jak masz ustawione abe i przesuniesz robiac zdjecia przesuwaja ci sie wszystkie trzy czasy naswietlania(przesuneles w prawo) wroc tak jak bys robil zdjecia i ustaw srodkowy punkt na zero
i bedzie ok

no i jeszcze masz funkcje do wylaczania aeb po przechodzeniu do innych funkcji jak av

a tak szczerze instrukcje obslugi sobie przeczytaj

paski27 napisał/a:
ok lapie jak masz ustawione abe i przesuniesz robiac zdjecia przesuwaja ci sie wszystkie trzy czasy naswietlania(przesuneles w prawo) wroc tak jak bys robil zdjecia i ustaw srodkowy punkt na zero
i bedzie ok

no i jeszcze masz funkcje do wylaczania aeb po przechodzeniu do innych funkcji jak av

W tym jest problem że nie mogę zjechać na zero tylko tak jak się zatrzymało na prawie 2-ce ( tak jak na załączonej focie) .
Jedna muszę zajrzeć do instrukcji

paski27 napisał/a:
i bedzie ok

Już jest OK.
Pozdro i dzieki

ale na manualu mazesz to zrobic

paski27 napisał/a:
ale na manualu mazesz to zrobic

na manualu nie było problemu, ale tak jak pisałem jest już OK. AV, TV ,i P jest na zero
dzieki