|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu bez lustra z wymienną optyką - Lumix GX7 czy G6
levan08 - Wto 14 Cze, 2016 Temat postu: Lumix GX7 czy G6 Cześć, od dłuższego czasu, co raz bardziej zaczynam interesować się fotografią i filmowaniem. Próbowałem swoich sił również z montażem i zauważyłem że sprawia mi to frajdę, dlatego chciałbym spróbować nieco szerzej zagłębić się w ten temat. Niestety, nie posiadam obecnie sprzętu który by mi to umożliwił. Wcześniej nagrywałem telefonem. Od dwóch tygodni szukam odpowiedniego aparatu dla siebie, w cenie maksymalnie do 2500 tys. Modele które mnie zainteresowały i miały całkiem niezłe opinie to właśnie Lumix GX7 oraz Lumix G6. Chcę skupić się głównie na filmowaniu. Model G6 wydaje się idealny, ponieważ jakość według mnie jest porównywalna, posiada wejście na mikrofon i obrotowy ekran. Z kolei GX7 jest nowszy, z tego co czytałem posiada mięcej możliwości i pod względem wizualnym o wiele bardziej przypada mi do gustu.
Dlatego pytanie do was, bardziej doświadczonych i obeznanych w temacie. Który aparat polecacie? A może w tej półce jest jeszcze inny odpowiednik warty uwagi?
Wojmistrz - Wto 14 Cze, 2016
Albo G6 albo jakiś Canon 650/700D najlepiej z Magic Lantern
fides - Wto 14 Cze, 2016
Ja bym poprzestał na świetnej jakości FHD z GH3.
levan08 - Wto 14 Cze, 2016
Tylko z tego co widzę to ceny GH3 zaczynają się od 3,5 tys więc raczej nie bardzo jeżeli chodzi o taki zakres cenowy.
fides - Wto 14 Cze, 2016
Myślałem, że używane też wchodzą w grę.
muzyk - Sro 15 Cze, 2016
levan08 napisał/a: | posiada wejście na mikrofon |
Właśnie, GX7 nie ma tego wejścia.
|
|