forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Ukrycie kamery

janko125 - Czw 30 Cze, 2016
Temat postu: Ukrycie kamery
W czym najlepiej ukryć kamerę, aby była niewykrywalna? W sensie w jakim przedmiocie, aby nie wzbudzała podejrzeń. Macie może jakieś doświadczenia w tej kwestii? Musze zweryfikować pewną rzecz.
Wojmistrz - Czw 30 Cze, 2016

A co masz do wyboru? Nianię śledzisz?
czarownica - Czw 30 Cze, 2016

Ja na przykład pilnowałam w ten sposób dziecko, że zamontowałam kamerę i miałam wgląd w to co robi maluszek. Ale nianię... to by była przesada.
wirtualny - Czw 30 Cze, 2016

No akurat śledzenie niani to nie taka głupia rzecz. Jak człowiek sie naogląda filmików w sieci i zobaczy co wyrabiają niektóre osoby to wlos sie jerzy na głowie. Sam swojej niani nie śledziłem bo akurat dzieciakami opiekowała sie znajoma ale jakbym nie znam to kto wie , moze i bym zainstalowal. Jeśli chodzi o kamerkę to jest wiele możliwości:
kamerka w zegarku
wizjer do drzwi z kamerką
budzik z kamerą
Najlepiej przejrzyj to sobie w sklepach z tego typu rzeczami: http://www.spy007.pl/

Usjwo - Czw 30 Cze, 2016

Pytanie jak wielka kamere? Za pare $ mozna kupic taka w dlugopisie. Nie wiem jak z jakoscia ale mala jest

[ Dodano: Czw 30 Cze, 2016 21:44 ]
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.27.my7Xhv&id=527188060468&ns=1&abbucket=18#detail
69 RMB to niecale 10 EURO

Wojmistrz - Czw 30 Cze, 2016

Temat rzeka i wszystko zależy od inwencji. Zawsze można coś dostosować lub kupić gotowca, kwestia tego co zapytałem na początku "co masz do wyboru". Na rynku jest kupa gadżetów do szpiegowania i ceny zaczynają się od kilkudziesięciu złotych i masz od zapalniczek, zegarków czy długopisów po zegarki, radiobudziki (te potrafią nagrywać nawet 24/7) wieszaki łazienkowe itd. Inaczej jest z ukryciem dużego sprzętu, ale i tu można się wykazać, np zamontować bezczelnie półeczkę na której będzie leżeć kilka aparatów, część starszych, część młodszych i kto broni by jeden z nich był włączony, nawet taka lustrzanka z obrotowym ekranem :)
fides - Czw 30 Cze, 2016

Może w owieczce :???:

Kerebron - Czw 30 Cze, 2016

Ciężko cokolwiek doradzić, jeśli nic nie wiadomo o warunkach. Jaka kamera i rodzaj nagrywanego materiału (video, zdjęcia sekwencyjne, fotopułapka, etc.), jakie miejsce ukrycia (las/natura, mieszkanie, ulica, etc.), przed kim/czym ma być ukryta?
janko125 - Pią 01 Lip, 2016

Dzięki za pomocne info. Z uwagi na delikatność sprawy nie mogę niestety nic więcej napisać. Ale ma już pewien model na oku - dzięki :)
Preskaler - Wto 05 Lip, 2016

To jest tak tajne, że przed przeczytaniem należy spalić! :mrgreen:
Jeśli to jest w mieszkaniu to najlepiej ukryć w przedmiocie, który zawsze w mieszkaniu występuje. (zegar, TV, radio, gniazdko elektryczne...itp.). Jesli w plenerze to podobnie (kosz na śmici, budka dla szpaków, dziupla...itp.). Dla każdej miejscówki trzeba tak wybrać aby był to przedmiot występujący w niej naturalnie. Jeśli na ulicy to w zaparkowanym samochodzie, czy nawet w zaparkowanym rowerze (w jego lampie?).

janko125 - Czw 28 Lip, 2016

No właśnie trochę o tym czytałem :)

Ostatecznie będzie to chyba jawny monitoring. Chodzi o to, aby działać prewencyjnie.

Tutaj znalazłem informacje na temat interesującej mnie technologii. Oby tylko była niezawodna (streaming online).

Batman - Pią 05 Sie, 2016

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale nagrywanie bez zezwolenia jest nielegalne ..

chyba ze dom chcesz sobie montitorowac ;p

T.B. - Pią 05 Sie, 2016

Batman napisał/a:
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale nagrywanie bez zezwolenia jest nielegalne ..

Nieprawda.