| |
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy b造skowe i o鈍ietlenie - Lampa b造skowa do Sony a6000
elwizardos - Pon 04 Lip, 2016 Temat postu: Lampa b造skowa do Sony a6000 Witam serdecznie.
Powoli uzupe軟iam nowo nabyty aparat i pad這 na lamp�. Po za這瞠niu obiektywu SELP18105 ta wbudowana sta豉 si� bezu篡teczna. Obiektyw jest tak du篡, 瞠 robi cie�.
Wst瘼nie by貫m zdecydowany na Meike MK-320, ale natkn掖em si� na opis w jednym ze sklep闚, 瞠 lampa nie jest kompatybilna z a6000:
https://notopstryk.pl/pl/p/Lampa-Meike-Speedlite-MK-320-sony/5324
Nie za bardzo znam si� na terminologii, ale chodzi chyba o stopk� w aparacie, jaki� multiinterfejs i system ADI.
Szukam czego� w stylu tego Meike i w podobnej cenie.
Z g鏎y dzi瘯uj� za pomoc.
Damian L - Pi� 10 Lis, 2017
Od鈍ie輳 aby nie zak豉da� takiego samego tematu / zapytania.
Szukam lampy do A6000 i nie zale篡 mi na ma造m rozmiarze tylko aby dala rad� o鈍ietli� np grup� ludzi w pomieszczeniu. TTL obowi您kowo.
Ma kto� jaki� pomys� ? A6000 ma chyba uniwersalna st鏕k� taka jak Canon i Nikon.
FotoVideo - Pi� 10 Lis, 2017
Firma Quadralite produkuje lampy dla bezlusterkowc闚 dla Sony a6000 idealna ze wzgl璠u na rozmiar by豉 by Stroboss 36s a je瞠li nie zale篡 Ci na ma貫j a chcesz pe軟owarto軼iowy b造sk to Stroboss 60s
http://quadralite.pl/stroboss-lampy
Osobi軼ie posiadam Stroboss 36s wraz z Sony A7 jak dla moich potrzeb idealna ! HSS 鈍ietna sprawa...
elwizardos - Nie 12 Lis, 2017
Ja ostatecznie zdecydowa貫m si� na zakup Metz 44 AF-2 z Sony Multi Interface. Lampa daje rad� nawet w du篡ch pomieszczeniach. Nie jestem zawodowym fotografikiem i szuka貫m czego� prostego w obs逝dze. Lampa nie jest przekombinowana opcjami. Doskonale integruje si� z aparatem. W trybie TTL do ustawienia pozostaje mi tak naprawd� g這wica i ewentualnie te wysuwane klapeczki. P鏦i co spisuje si� 鈍ietnie. Jedyna wada to w zasadzie zarzut do ca貫go zestawu. Ci篹ar i wielko嗆.
Bezlusterkowca kupi貫m po to, 瞠by nie nosi� ceg堯wki w postaci lustrzanki, ale okaza這 si�, 瞠 kitowy obiektyw jest tragiczny i z tym SELP18105 oraz lamp� jest ju� troch� ci篹kawo. Co zrobi�.
Lampa jednak jest udanym zakupem.
Damian L - Wto 14 Lis, 2017
Dzi瘯uj� bardzo za odpowiedzi. My郵a貫m 瞠 jestem zmuszony na 軼i庵anie przez Ali Godoz闚 a sie okazuje 瞠 Stroboss 60s to inaczej godox tt6685s.
Teraz musz� sie zastanowi� czy Stroboss czy Metz. Dzieki
elwizardos - Wto 14 Lis, 2017
| Damian L napisa�/a: | | Stroboss 60s to inaczej godox tt6685s. |
Tych lamp akurat nie kojarz�. W tej Metz jak� mam akumulatory starczaj� na bardzo du穎 fotek. Mam zapakowane akumulatorki Sanyo Eneloop 2000 mAh i starczaj� na bardzo d逝go. Nie pami皻am kiedy je ostatnio 豉dowa貫m, ale na ostatniej rodzinnej imprezie zrobi貫m ponad 300 fotek i jeszcze jest w nich energia. To jak dla mnie duzy plus. Same fotki te� bardzo 豉dnie wychodz�. Jak ju� si� ustawi odpowiednio g這wic�, to bardzo fajnie do鈍ietla. Nie zauwazy貫m, 瞠bym mia� jakie� przepalone fotki.
|
|