|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Prawa autorskie foto starych aut ??
elvis000 - Czw 21 Lip, 2016 Temat postu: Prawa autorskie foto starych aut ?? Witam kolega ma pomysł na wydanie serii zeszytów kart itp z wizerunkiem starych aut typu Syrenka Trabant itp I tu pytanko czy potrzebne są jakieś pozwolenia koncesje od firm na publikowanie drukowanie foto starych aut ??
maziek - Czw 21 Lip, 2016
I kolega podejmie decyzję biznesową angażującą jego czy pożyczone środki bo mu na forum poradzimy? Ma poważne plany wydawnicze i chce robić na tym biznes a nie stać go na poradę prawną za ułamek poniesionych kosztów czy spodziewanego przychodu? Zwłaszcza, że roszczenia mogą w sprzyjających okolicznościach przekroczyć planowany budżet przedsięwzięcia? Polska dziwna kraj.
elvis000 - Czw 21 Lip, 2016
Myślę że nikt nie będzie podejmował jakiś decyzji na podstawi info z forum Pytałem tylko o drogowskaz nie o konkretne paragrafy. Niektórzy koledzy na pewno już to kiedyś przechodzili może coś podpowiedzą
maziek - Czw 21 Lip, 2016
Istnieją dwie możliwości: kolega zamierza pójść do prawnika (po co mu wówczas drogowskazy z forum?) i druga, że nie zamierza. Ja radzę wybrać pierwszą. I to jest, moim zdaniem oczywiście, najlepsza możliwa rada, kiedy chodzi o biznes.
Wojmistrz - Czw 21 Lip, 2016
elvis000, a czy kolega ma prawa majątkowe do tych zdjęć?
|
|