|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - 50d zapis zdjęć na laptopie z pominięciem CF
maziek - Pią 12 Sie, 2016 Temat postu: 50d zapis zdjęć na laptopie z pominięciem CF Mam pilną prośbę o podpowiedź, czy i jak i czy i skąd to pobrać - można zapisywać zdjęcia z 50d na laptopa z pominięciem CF. Na skutek wygięcia pinu w gnieździe CF aparat nie współpracuje z kartą - a ja potrzebuję dziś w nocy robić zdjęcia. Pom-pomocy!!! Proszę o konkrety w krótkich żołnierskich słowach.
komor - Pią 12 Sie, 2016
Canon EOS Utility dołączony do 50D (i sugerowałbym jego aktualizację do ostatniej wersji, która współpracuje z 50D), do tego kabel USB i skonfigurowanie z zapisywaniem do komputera. Napisz jaką wersję Windy masz na tym laptopie i czy masz zainstalowane EOS Utility (która wersja).
maziek - Pią 12 Sie, 2016
Mam XP 32 bit nie mam eos utility i nawet nie wiem, gdzie szukać płytki, która ew. była z aparatem...
komor - Pią 12 Sie, 2016
XP… Ty dinozaurze ty! Ściągnij ze strony Canona, prawdopodobnie będziesz musiał podać numer seryjny aparatu, żeby ściągnąć instalkę typu fresh install a nie update. Wejdź na Canon Polska, znajdź model 50D, tam jakoś suport > software. Zaraz postaram się to znaleźć. Wyślij mi na PW swoj numer fona po prostu, co?
komor - Pią 12 Sie, 2016
Masz:
http://www.canon.pl/suppo...20XP%20(32-bit)
maziek - Pią 12 Sie, 2016
Komor, chyba Cie wyściskam . Dzięki .
komor - Pią 12 Sie, 2016
Na pieszczoty z tobą zawsze jestem chętny, ale sprawdź najpierw czy da się skonfigurować całe ustrojstwo tak, żeby robił bez karty. W aparacie jest do tego odpowiednia opcja, jak pamiętam (Pozwól robić zdjęcia bez karty), a w EOS Utility przy zdalnym wyzwalaniu też coś jest o zapisywaniu bezpośrednio w komputerze, ale trzeba sprawdzić w Twojej wersji, bo ja mam obecnie EOS Utility 3, a do 50D pewnie będzie wersja 2.
ryszardo - Pią 12 Sie, 2016
Na zestawie XP + EOS Utility 2.10.0.0 + EOS 40D bez problemów da się robić bez karty prosto do kompa (wiem, bo mam), więc na 50D też nie powinno być problemów.
maziek - Sob 13 Sie, 2016
Dzięki koledzy . Można na Was polegać, kiedy bida człeka ściga .
komor - Sob 13 Sie, 2016
Udało się? Złapałeś jakiegoś perseida?
T.B. - Sob 13 Sie, 2016
Może raczej jakąś Perseidę?
komor - Sob 13 Sie, 2016
T.B., nie wiem czy Maźkowi na Perseidę pozwoli żona. Bezpieczniej spytać o Perseida.
maziek - Nie 14 Sie, 2016
Moja mądra żona zawsze pozwala - konsekwencje wyciąga z człowieka później ...
|
|