forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Co zrobiæ dalej z aparatem?

Writz - Sob 13 Sie, 2016
Temat postu: Co zrobiæ dalej z aparatem?
Hejka, mam do Was pytanko jakie macie zdanie. W ostatnim czasie zmienilem stanowisko pracy co mozna powiedziec dalo mi mozliwosc wiekszej zabawy budzetem .

W tej chwili posiadam Canona EOS 600d + 18-135, aparat bardzo przyjemny jak dla mnie za bardzo narzekac nie moge, co mi sie nie podoba? Bardzo slabo z af, ogolnie to chyba wina obiektywu, poniewaz sama puszka af nie posiada, ale moge sie mylic bo nie mam pewnosci od czego to zalezy. Wiekszosc zdjec mam centralny punkt, wlasnie z tego powodu, zdjecie wyglada w mojej ocenie swietnie a na komputerze jak chce wziac sie za obrobke niestety widac pelno niedoskonalosci (rozmycia).

Ogolnie apropo pierwszego akapitu, bardzo chetnie bym w te swoje fotograficzne hobby zainwestowal, w przypadku nowego aparatu to do 4 tys (bez obiektywu) a w przypadku obiektywu to tak do powiedzmy 2,5-3 ale to juz maks. Ogolnie w wypadku zmiany aparatu myslalem o czyms pokroju nikon d7100, mysle ogolnie czy warto dokupic obiektyw, jesli podobno nikon w tej chwili wypada o wiele lepiej od canona ze wzgledu na jakosc i ceny.
A w przypadku obiektywu na pewno cos jasnego, i nie pokroju jakies stalki 100 :) .