|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Jaki aparat do selfie, używka do 500 zł
HEIZENBERG98 - Nie 14 Sie, 2016 Temat postu: Jaki aparat do selfie, używka do 500 zł Hej. Poszukuję aparatu do selfie do 500 zł z uchylnym ekranem. Znalazłem Panasonica SZ-10, samsunga nx3000, co myślicie o nich ? Chodzi mi o dobrą jakość zdjęć ( wiem cena ) . Oprócz tego znalazłem jeszcze DMC-FZ150 ale to megazoom z uchylnym ekranem... i tu pytanie 1 - czy da radę nim robić zdjęcia z ręki ?
2 - Czy aparat do 500 zł będzie robił lepsze zdjęcia niż topowe smartfony ?
Wojmistrz - Nie 14 Sie, 2016
Patrz na to, jaki mają szeroki kąt. Czym szerszy, czyli krótsza ogniskowa, tym lepiej dla twoich wymagań.
LEX - Nie 14 Sie, 2016
Cytat: | Czy aparat do 500 zł będzie robił lepsze zdjęcia niż topowe smartfony ? |
http://www.spidersweb.pl/...ic-kompakt.html
HEIZENBERG98 - Nie 14 Sie, 2016
Co myślicie o DMC-FZ150?
Wojmistrz - Nie 14 Sie, 2016
HEIZENBERG98 napisał/a: | Co myślicie o DMC-FZ150? | Jeśli ci odpowiada to czemu nie?
Ale czy bedzie dobry do moich wymagan czy lepszy jakis kompakt bez megazoomu bo nie wiem czy ten fz150 sie nada? Z gory dzieki za Odpowiedz
LEX - Nie 14 Sie, 2016
HEIZENBERG98 napisał/a: | bez megazoomu |
jednak jak ma to być megazoom to poluj min fz200.
Za mało kasy na fz200.
A p520 ?
Dlaczego fz150 by się nie nadał ? Zielony jestem w tym temacie i temu tak się pytam
Proszę o polecenie jakichś kompaktowych megazoomów lub zwykłych kompaktów z ekranem 180 stopni.
LEX - Nie 14 Sie, 2016
Widzę że do selfików potrzebujesz to z dużych aparatów każdy odpada (ciężkie i nie wygodne).Szukaj kompakt z jasną optyką np f1.8 , f2.0 najpierw poczytaj co to przysłona.
Tzn. nie tylko do selfików, ale między innymi do tego B-)
Tak patrze i malo jest malych kompaktow do selfie, patrzylem oatatnio na canona sx30-50hs i spoko sa, ale ten zoom mi za bardzo nie potrzebny bo robie zdjecia z bliska, ale kto wie... Czy ze wzgledu na zoom bedzie robil zdjecia slabiej z bliska?
janqseven - Nie 14 Sie, 2016
http://allegro.pl/wodoodp...5347558326.html
może taki
LEX - Pon 15 Sie, 2016
HEIZENBERG98 napisał/a: | Tzn. nie tylko do selfików, ale między innymi do tego B-)
Tak patrze i malo jest malych kompaktow do selfie, patrzylem oatatnio na canona sx30-50hs i spoko sa, ale ten zoom mi za bardzo nie potrzebny bo robie zdjecia z bliska, ale kto wie... Czy ze wzgledu na zoom bedzie robil zdjecia slabiej z bliska? |
BenQ G1 poszukaj - do 300zł kupisz i jest to jedna z najtańszych propozycji.
HEIZENBERG98 - Pon 15 Sie, 2016
LEX napisał/a: | HEIZENBERG98 napisał/a: | Tzn. nie tylko do selfików, ale między innymi do tego B-)
Tak patrze i malo jest malych kompaktow do selfie, patrzylem oatatnio na canona sx30-50hs i spoko sa, ale ten zoom mi za bardzo nie potrzebny bo robie zdjecia z bliska, ale kto wie... Czy ze wzgledu na zoom bedzie robil zdjecia slabiej z bliska? |
BenQ G1 poszukaj - do 300zł kupisz i jest to jedna z najtańszych propozycji. |
Poczytałem o nim, pooglądałem recenzje i fajne zdjęcia robi no i ta jasność, chyba go wezmę. Lepszy będzie od Lumixa SZ-10 ? Są jakieś lepsze od tego G1 do 500 zł z ekranem 180 s ? ; )
LEX - Pon 15 Sie, 2016
Lepsze są ale nie za 500zł
G1 brak raw-ów ,jak nie potrzebujesz tego to nie warto szukać dalej.
|
|