|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Canon G9X czy Sony RX-100
varistor - Pon 15 Sie, 2016 Temat postu: Canon G9X czy Sony RX-100 Witam. Jestem średnio zaawansowanym amatorem. Zastanawiam się nad kupnem kompaktu w granicach 2000 zl. Rozważam Canon G9X i Sony RX-100. Zdjęcia przeważnie urlopowe w różnych warunkach. Zupełnie nie zależy mi na zoomie. A może jakaś inna propozycja. Z góry dziękuję za radę.
SKA - Sro 21 Wrz, 2016
varistor,
Jakiś czas temu również zastanawiałam się nad tymi dwoma modelami. Poszłam do sklepu, obejrzałam najpierw G9X i od razu wiedziałam, że go nie kupię. Nie podobał mi się wyświetlacz, ergonomia przycisków, menu, nic... Całe szczęście (bo bym nie miała w czym wybierać ) że wzięłam do ręki RX100 i był świetny, poręczny, intuicyjne menu, dostęp do wszystkich opcji, piękny wyświetlacz... Jak dla mnie jego wadą (jak również niemal wszystkich modeli w tej półce cenowej) jest brak wizjera... Ale to już kwestia indywidualna.
Generalnie korzystam z Sonego od początku sierpnia - miałam go na wakacjach, noszę go od tamtego czasu zawsze ze sobą i jestem z niego w 100% zadowolona.
Sunders - Sob 24 Wrz, 2016
varistor napisał/a: | A może jakaś inna propozycja. |
Jeśli 2 349 zł jest jeszcze "w granicach 2000 zl", to proponuję Canona PowerShot G1 X Mark II.
|
|