|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe lustrzanki - Nowy firmware do Canona 40D
grzybart - Czw 01 Maj, 2008 Temat postu: Nowy firmware do Canona 40D Witam.
Czy ktoś instalował to oprogramowanie (oczywiście oprócz komentujących ) ? Czy rzeczywiście ostrość na LCD uległa poprawie i pomaga to w lepszej ocenie zrobionych zdjęć?
http://www.optyczne.pl/89...na_EOS_40D.html
007areka - Pią 02 Maj, 2008
...zainstaluj to zobaczysz
grzybart - Pią 02 Maj, 2008
Dzięki za dobrą radę Wuju
007areka - Sob 03 Maj, 2008
grzybart napisał/a: | Dzięki za dobrą radę Wuju |
...a co oczekiwales...kazdy bedzie mial swoje spostrzezenia, jak zobaczysz sam na swoim sprzecie to rozwieja ci sie wszystkie niepewnosci....wiec nie wiem w czym jest problem, z wgraniem czy ze strachem... "Ciotko"-(to tak adekwatnie do Twojego wpisu).
violinman23 - Sob 03 Maj, 2008
Hmm... ta ciotka brzmi dwuznacznie
Czy w aparatach sprzedawanych wgrany jest nowy firmware? Czy trzeba będzie to zrobić ręcznie?
Tak poza tym, jak Wam się sprawuje ten aparacik?
007areka - Nie 04 Maj, 2008
... spelnia ciut ponad minimum jakosci obrazu jakiej oczekuje od body(lepszej matrycy bym chcial), dobrze lezy w rece, bez wodotryskow ale dosc funkcjonalne, szybkie, w sam raz w parze do nowej/przyszlej 5d
...nie wiem jaki maja oprogr nowe body ...ja juz mam trzecie oprogr ale to byl jeden z pierwszych jakie wyszlyjescze w tamtym roku
...ps. zapomnialem o cenie, w tej chwili stosunek jakosci i mozliwosci tego korpusu do ceny kladzie reszte/konkurencje ...
igorax - Nie 04 Maj, 2008
violinman23 napisał/a: | Tak poza tym, jak Wam się sprawuje ten aparacik? |
...a sprawuje, sprawuje.
w nowych body jest już nowy firmware, warto sprawdzić w menu przed zakupem jaka wersja jest zainstalowana.
MichalP - Pon 05 Maj, 2008
Ja miałem 1.0.5 - bez problemów zrobiłem aktualizację do 1.0.8 - poprawy w wyświetlaniu zdjęć specjalnie nie zauważyłem, chociaż, nie jest najgorzej (oczywiście jak jest ostre zdjęcie). Niestety mój obiektyw ma delikatny ff, więc siłą rzeczy to co chciałbym aby było ostre, nie zawsze jest
marekf - Pon 05 Maj, 2008
co za różnica jaki firmware, bez problemów da się zaktualizować ;P
(ja robiłem z kartą)
1.Formatujesz kartę
2.Instalujesz tam nowy firmware (oczywiście wcześniej trzeba ściągnąć)
3.Wchodzisz w menu aparatu i koniec ;D
grzybart - Wto 06 Maj, 2008
Wujek Dobra Rada, proponuję "Misia" odświeżyć.
Po wgraniu nowego softu zmiany kosmetyczne w wyświetlaniu obrazu
Motyla Noga.
007areka - Wto 06 Maj, 2008
...tak to juz jest
|
|