forum.optyczne.pl

Lornetki - A gdybysmy tak?

marek lasy - Pią 02 Maj, 2008
Temat postu: A gdybysmy tak?
A gdybyśmy tak spotkali się z dziwną sytuacją w której otrzymalibyśmy szanse :lol: wyboru jednej lornetki ( darmo ) i kare :sad: zakazu używania wszystkich innych do końca życia, nawet lunety, to jaką lornetkę wybralibyśmy? ( Opcja żadnej odpada).

Ja Swarka 10x 32 EL. :shock:
Obraz ma dobry, zbliża dużo i mało, solidnie wykonana. W każdziuśkiej sytuacji, wierna i blisko serduszka ...kieszeni :wink: , lekka, kochana i mała jak w tej piosence :mrgreen:
http://www.wrzuta.pl/audi...one_-_taka_mala
( dla tych którzy wysłuchali wcześniejszej piosenki, pragne przypomnieć że to ta miała być tą jedyną ) :mrgreen:

:mrgreen:
Błagam tylko nie zbananować mnie za tę piosenkę :mrgreen:
Czyż nie śpiewa ona o mojej Swarkowej? :mrgreen:
Zatem całkiem na temat :wink: )

Marcin887 - Pią 02 Maj, 2008

Trudne pytanie. Miłośnik gwiazd pewnie wybrałby z dużym powiększeniem i dużych szkłach, turysta coś małego podręcznego. Nie ma idealnej lornetki.

Proszę o konkretną odpowiedż , wyboru za siebie :!: Dziękuję :grin:
dariusz_119 - Pią 02 Maj, 2008

Moja wymażona to:
Leica 10X50 Ultravid HD

Cudo techniki :grin:

Pozdrawiam

Marcin887 - Pią 02 Maj, 2008

Marku nie odpowiem Ci teraz bo nie mam doświadczenia z lornetkami. Jedyną lepszą lornetką z jaką miałem do czynienia to Swarovski SLC 8x56 - moim zdaniem rewelacja. Nie patrzyłem przez inne modele i innych wytwórców, nie mam doświadczenia.

Odpowiedź zaliczona i bardzo ciekawa. :roll: Moglibyśmy zaręczyć twego swarka z moja swarkową :shock: :mrgreen: Wszyscy jesteście widzę zbudowanymi kulturystami :roll: , aby nosić tak ciężki sprzęt optyczny? :shock:
Dziękuję za szczere odpowiedzi :grin: