|
forum.optyczne.pl
|
 |
Filmowanie cyfrowe - Konwersje formatów H264, miniDV, AVCHD,
tores - Wto 23 Sie, 2016 Temat postu: Konwersje formatów H264, miniDV, AVCHD, Namnożyło się sprzętu a nie kazdy posiadany program automatycznie rozpoznaje format pliku.MTS, MP4VF,
Dopóki operowałem tylko miniDV i zapisywało się w avi było pakownie ale bezproblemowo.
Teraz z nowszej kamery mogę wybrać pomiędzy AVCHD lub MP4.MTS I tu zaczynają się schody, MP4 to nie to samo co mini DV. nie mówiąc już o problemie z obrobką AVCHD.nie widząc też z innej plików MTS
Jakim prostym konwerterm -najchętniej FREE:), można konwertowac do "obróbczego"formatu.
aby wyjściowo otrzymac avi, lub innego.
Sieć podaje wiele możliwości ale różnie z ich sprawnością.
Wojmistrz - Wto 23 Sie, 2016
Ja działam na oprogramowaniu do montażu od Sony i ten łyka mi wszystkie formaty, podobnie nie spotkałem problemów z DaVinci Resolve, ale jeśli szukasz czegoś darmowego, tylko do konwersji, to warto zaglądać na www.giveawayoftheday.com. Co jakiś czas trafia się coś konkretnego, sam używam "HD Video Converter Factory Pro", który kiedyś tam się pojawił, więc warto pilnować.
tores - Wto 23 Sie, 2016
Serdeczne dzięki za szybką reakcję.
Była bida w sprzecie-nie bylo problemu.A jak się jeszcze wspomni 2x8mm, potem 2x 8S i 8S w kasetkach , to tylko nożyczki i tri pozostawało w odwodzie. Jeszcze dziś się ogląda podstawówkę i kumpli , a to już ponad pół wieku:).
Choć teraz czysto i szybciej i zmnejszymi stratami od prowadnic:)
|
|