|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - Sample z rozrzutu jakosciowego
komar_kzy - Nie 04 Maj, 2008 Temat postu: Sample z rozrzutu jakosciowego Witam
Coby sie nie rozpisywac przejde odrazu do konkretow. Potrzebuje sample z rozrzutu jakosciowego ze szkielek. Najlepiej L-ek - ostatnio czytalem jakis temat o 24-70 L (chyba) ale teraz mam problem z jego namierzeniem.
Poco? Juz wyjasniam. Sklepik w ktorym robie zakupy (foto-net.pl) ma pewna troszke irytujaca polityke. Mianowicie upieraja sie, ze na szkielkach niema zauwazalnego rozrzutu jakosciowego. Dalem sie tak wmanipulowac ostatnio w moja sigme 24-70 z ktorej jestem srednio zadowolony - ostrosc. Prosilem o mozliwosc przetestowania kilku sztuk ale nie mieli to szklo tylko na zamowienie, a gosc z uporem maniaka przekonywal mnie, ze nie bedzie zauwazalnych roznic miedzy szkielkami. Wtedy uleglem, bo zalezalo mi na czasie.
Teraz planuje zakup nastepnych 3 szkiel:
- 30mm f/1.4! - tutaj podobno bardzo latwo sie naciac
- Tamiego 17-50 - tez podobno wypada wybrac sztuke
- Sigme 10-20 - tutaj opinie sa podzielone
Tym razem nie popuszcze i chcialbym miec cos na podkladke jako kontr argumenty.
Prosze szanownych kolegow o jakies materialy, chce zgromadzic odpowiednie dowody do mojej mini wojenki.
Uprzedzajac pytania - dlaczego akurat ten sklep wyjasniam - maja dobre ceny. Czasem udaje mi sie wytargowac jakis rabacik. Pozatym jest to sklepik "sigma - procentrum" wiec mam pewnosc co do serwisu itp. no i jest najblizej
MM - Nie 04 Maj, 2008
Znam dużo lepszy sklep z jeszcze lepszymi cenami i jest swobodna możliwość wyboru. Też współpracuje z Sigmą a tutaj naprawdę warto sprawdzić i potestować.
ArturMaly - Nie 04 Maj, 2008
MM ale czy Ten sklep jest w niedalekiej odległości od 3miasta??
Bo patrząc to myślę że komar woli/lubi kupować osobiście niż wysyłkowo...
MM - Nie 04 Maj, 2008
No to niech osobiście "wybiera" z jednego egzemplarza. Ja bym tak nie chciał.
komar_kzy - Nie 04 Maj, 2008
Zgadza sie, preferowana opcja to kupno w sklepie.
MM a co to za sklep? Moze sam cos tam prowadzisz hę?
Jesli tak to chetnie kupilbym u Ciebie nawet wysylkowo jesli wybralbys dla mnie jakas lepsza sztuke
MM - Nie 04 Maj, 2008
Ja nie prowadzę, ale często bywam
W tym tygodniu będę po resztę sprzętu do roboty to mogę coś sprawdzić
Bylo by milo, a masz jakis adres tego sklepu zeby sprawdzic ceny?
MM - Nie 04 Maj, 2008
A czytujesz czasami PW?
k1caj_ns - Nie 04 Maj, 2008
Ja też się podepnę pod dyskusję jeśli można ... MM chcę kupić Canona 70-200 /4L USM albo tamrona 70-200 /2.8 dlatego jeśli mógłbyś jakiś sprawdzony i pewny sklepik mi polecić to byłbym wdzięczny
007areka - Nie 04 Maj, 2008
...fotoaparaciki.pl i wszystko jasne
Ok, dziekuje za namiary. Jesli chodzi o temat sampli i rozrzutu. Nadal wszystko aktualne. Chetnie "pokluce" sie z Panem z foto-net
Jak juz wspominalem widzielm gdzies tu na forum, porwonanie dwuch "L" ek. Niestety nie pamietam jakich dwuch Panow porownywalo swoje szkla. Wydaje mi sie ze to byly 24-70 L ale nie jestem pewien na 100%
|
|