|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - Redukcja
michast1p4 - Sob 17 Gru, 2016 Temat postu: Redukcja Cześć Wszystkim
Mam aparat Sony nex-5 i chciałbym się dowiedzieć czy można do niego dołączyć obiektywy z innych firm. Czy są jakieś redukcje? Chciałbym dokładnie obiektyw z dużym zoomem optycznym do obserwacji ptaków, a te od sony są drogie. Jeśli jest możłiwość to czy możecie mi polecić jakiś niedrogi a dobry obiektyw?
Jestem nowym użytkownikiem i dlatego nie mam jeszcze wiedzy na ten temat.
Z góry dziękuję
Michał
PDamian - Sob 17 Gru, 2016
Niedrogi -to znaczy?
Piszesz o zoomie?
muzyk - Nie 18 Gru, 2016
michast1p4 napisał/a: | Mam aparat Sony nex-5 i chciałbym się dowiedzieć czy można do niego dołączyć obiektywy z innych firm. |
Nawet pokrywkę od weków jeśli dobrze zakombinujesz.
Zobacz, ile obiektywów możesz zaadaptować poprzez te adaptery...(klik)
Do tego są nawet takie z AF...(klik)
Jarek73 - Czw 02 Mar, 2017
Witam,
mam aparat Canon EOS 20D i chciałbym użyć do niego obiektywu Tamron AF 70-300 mm f/4-5.6 Di LD Macro niestety jest on dedykowany do Nikona , jaką redukcję , adapter muszę kupić ?
forrest - Czw 02 Mar, 2017
Jarek73, możesz taką
DarkRaptor - Czw 02 Mar, 2017
Ja bym do tego obiektywu wolał nie dokładać grosza. Raczej sprzedaj, dozbieraj i kup Tamrona 70-300 VR z dedykowanym bagnetem. Zyskasz na ostrości, kontraście, stabilizacji i lepszym AF.
Jarek73 - Pią 03 Mar, 2017
Witam.
Tego obiektywu używam też do NIKON D5300 ( zdjęcia na statywie)więc chciałem mieć możliwość użycia też do Canona
Wojmistrz - Pią 03 Mar, 2017
Masz Nikona D5300? To po co trzymasz staruszka Canona 20D? Skórka za wyprawkę z takim adapterem. Jak ci potrzebny drugi korpus, to sprzedaj 20D, dołóż co miałbyś wydać na adapter i kup drugiego Nikona, nawet jakieś D3000 jeśliś taki desperat.
|
|